Regija

Impresioniran Hrgovićem! Bivši izazivač izdvojio podatak koji ‘govori puno toga‘ o hrvatskom nokauteru

Filip Hrgović
 ALEN MEDJIC/ CROPIX
Nekadašnji suparnik nahvalio je Filipa i otkrio što ‘El Animala‘ razlikuje od većine drugih teškaša

Bivši dvostruki izazivač Eric Molina (27-6) dobro se upoznao s vještinama Filipa Hrgovića (12-0) te na temelju onoga što je vidio, ali i osjetio zaključio da hrvatski nokauter predstavlja vrlo ozbiljnu prijetnju u teškoj kategoriji.

Iskusni Molina ovih se dana priprema za borbu s još jednim neporaženim teškašem. Podsjetimo, 6. ožujka vratit će se u ring po prvi puta nakon borbe s Hrgovićem, a sa suprotne strane dočekat će ga Fabio Wardley (10-0).

38-godišnji 'Drummer Boy' u razgovoru sa Sky Sportsom najavio je svoj idući nastup, ali i pritom usporedio dva mlada teškaša u usponu.

"Dopustite da vam kažem nešto o Hrgoviću, nešto što dobro znam. A radi se o nečemu što ne znamo za Wardleyja. Hrgović ima jednu od najčvršćih brada za koju vi još ne znate. Iza tog lika je više od 100 amaterskih mečeva, a borio se i u World Series of Boxing ligi", započeo je Molina s pohvalama na račun 'El Animala' pa nastavio:

"Borio se Joeom Joyceom. Pa oni su pretukli jedan drugoga... Hrgović se ne povlači. Pogodio sam ga, a pogađali su ga i drugi, no nitko ga nije uzdrmao, ozlijedio, natjerao da izgubi tlo pod nogama - on nikad nije bio zaustavljen. A to vam govori puno toga jer on se u ringu nalazio s dobrim udaračima i velikim teškašima. Ako usporedim Hrgovića i ovog klinca Wardleyja... Ne znam baš može li Fabio izdržati toliko toga. Čak ni ne znam može li puno teškaša izdržati toliko toga kao Hrgović", zaključio je Molina.

Hrgović i Molina su se, podsjetimo, obračunali u prosincu 2019. godine, a njihov meč okončan je nokautom u trećoj rundi. Filip je tog dana u Saudijskoj Arabiji upisao svoju 10. profesionalnu pobjedu, a nakon te je borbe još prekidima pobjeđivao Alexandrea Kartoziju i Rydella Bookera.

'El Animal' još uvijek nema službeno dogovorenu iduću borbu, ali kao njegov najizgledniji protivnik spominje se Martin Bakole (16-1), 27-godišnjak koji je prema BoxRecu trenutno 18. teškaš svijeta, odnosno smješten je pet pozicija ispred Hrgovića.

Linker
25. travanj 2024 10:20