Regija

Hrgović i Mavrović najavili okršaje u Klagenfurtu: ‘Ne spominjite mi Babića dok ne odradi taj meč‘

 BORIS KOVACEV/CROPIX
‘Nikad nisam bio spremniji, nikad nisam bio jači‘, tvrdi ‘El Animal‘ uoči nadolazećeg ispita

Sve smo bliže petku i boksačkoj priredbi u Klagenfurtu. Ponajbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (12-0-0, 10 KO) odradit će svoju 13. profesionalnu borbu u karijeri te prvu ovogodišnju nakon što su ga brojni planirani protivnici odbijali i otkazivali borbe. ''El Animal'' zadnji je meč odradio još u studenom prošle godine kada je u petoj rundi borbe nokautirao Rydella Bookera. Filip je prošao duge pripreme za različite protivnike, a njegov protivnik na koncu će biti Crnogorac Marko Radonjić (22-0-0, 22 KO). Hrgović je u razgovoru za Favbet opisao kako se dva dana prije borbe s Radonjićem.

''Osjećam se odlično, jedva čekam borbu i pozivam sve Hrvate diljem Europe da dođu i da me podrže uživo. Nikad nisam bio spremniji i nikad nisam bio jači.''

Filip u meču protiv puno niže rangiranog protivnika nema puno toga za dobiti ukoliko pobijedi, no porazom riskira puno.

''Tako je da. Pritisak je na meni. Ja sam boksač koji je bolje rangiran, koji je bliže vrhu i on stvarno nema šta izgubiti. Vjerujem da će krenuti jako i pokušati iznenaditi. Na meni je da iskontroliram borbu i da ga smirim te da uzmem pobjedu i nastavim ka svom cilju, a to je svjetska titula.'', rekao je Hrgović.

Klagenfurt i općenito Austrija blizu su Hrvatske, kao i Njemačke u kojoj također živi puno Hrvata. ''El Animal'' se stoga nada velikoj potpori svojih navijača.

''Očekujem izvrsnu podršku i ovim putem pozivam sve Hrvate, ali i iz Austrije i Njemačke da me dođu podržati. Ovo je sjajna prilika za sve Hrvate da me podrže uživo i da budu dio mog putovanja.''

Puno je prašine podigla nedavna konferencija za medije na kojoj je Željko Mavrović izazvao Alena Babića. ''Savageu'' je navodno službeno ponuđen meč protiv Mavrovića, a Hrgović je jasan bio u vezi pitanja koja se dotiču potencijalne borbe između njega i Alena Babića.

''Ja mislim da nemamo više šta pričat o borbi mene i Babića dok on ne riješi stvari sa Željkom. To je borba koja se treba dogoditi i dok se to ne dogodi, nemojte me više pitati za Babića.'', rekao je Hrgović za kraj.

Legendarni hrvatski boksač Željko Mavrović (27-1-0, 22 KO) vraća se iz mirovine u svojoj 52. godini te će odraditi prvi meč još od 1998. godine i poraza protiv Lennoxa Lewisa. Iako ''Šaka sa Srednjaka'' želi boksati protiv Alena Babića i legendi poput Mikea Tysona, njegova uvodna borba i test njegovih trenutnih mogućnosti biti će u petak protiv Gruzijca Ramazija Gogichashvilija (14-35-2, 6 KO). Željko je opisao kako se osjeća ususret nadolazećoj borbi.

''Pripremio sam se sjajno, očekujem puno od sebe i vjerujem da mogu pobijediti. Smatram da je ovo samo prvi korak u jednoj novoj priči gdje bi trebao boksati ozbiljne i dobre mečeve.''

Babiću je navodno službeno ponuđen meč s vama, no on se tome ismijava. Što mislite o tome?

''Ja ću reći da ga mogu razumiti. Nije uobičajeno da netko s 52 godine dolazi ponovno u ring. Prije dvije godine kada je Mike Tyson objavio da se vraća, bilo je čudno, mnogi su bili iznenađeni. Isto važi i za mene. Mnogi su u nevjerici i pitaju se što mi to treba, je li to moguće. Vjerujem u sebe, vjerujem da u ovim godinama imam što pokazati u ringu. U petak ću to provjeriti uživo sa čovjekom koji je upola mlađi od mene, a onda upravo ta generacija mojih boksača, Tyson, Holyfield, Lennox tko god. Tu su, treniraju. Čini mi se da možemo napraviti dobar show program i da možemo napraviti dobre mečeve. Siguran sam da sam spreman za takvo nešto.''

Mavrović je više puta iskazao želju da se njegov povratak boksu bude obilježen borbama protiv legendi koje su njegovih godina. Jedan od starijih boksača koji će nastupiti ovaj vikend, ali u subotu na Trillerovoj priredbi jeste i 58-godišnjI Evander Holyfield koji se boksu vraća nakon 10 godina, a protivnik će mu biti MMA borac Vitor Belfort. ''Šaka sa Srednjaka'' očekuje dobru borbu.

''Očekujem dobru i jaku borbu. Holyfield je uvijek bio sjajan borac.'', dodao je Mavrović u razgovoru za Favbet.

Filip Hrgović naišao je na razne osude kako je njegov protivnik Marko Radonjić nedorastao protivnik unatoč savršenom ''scoreu'' (22-0-0, 22 KO). Crnogorski boksač svjestan je kako njegovi protivnici nisu bili visoke kvalitete, no naglašava kako se borio s borcima koje mu ponude.

''Ja sam svoje protivnike rješavao na efektan način. Oni nisu bili visokokvalitetni, ali nisu ni birani. Prihvaćao sam borbe s kime god mi ponude. Nisam birao kao što nisam birao ni sada. Od ovog meča očekujem da pružim svoj maksimum i ovo vidim kao jednu veliku priliku, kao jednu odskočnu dasku. Filip je stvarno jedan od najboljih, boksač koji prijeti Joshui, Furyju i Usyku, naravno, ukoliko ga je ne ometem, vidjet ćemo.'', izjavio je Radonjić u svome razgovoru za Favbet.

Kako si se pripremao za ovaj meč i što nam možeš reći o Filipu kao protivniku?

''Nisam imao puno vremena. Ponuda je došla u kratkom vremenu i ja sam imao dvije šanse da odustanem kao i svi ostali njegovi protivnici koji su odustali. Ja sam prihvatio borbu, no nisam imao neki veliki vremenski period da se pripremim, ali tu sam da pokažem najbolje od sebe.''

Kompletne izjave Filipa Hrgovića, Marka Radonjića i Željka Mavrovića boraca možete pogledati pri dnu teksta.

Video: Favbet

Linker
19. travanj 2024 20:38