Regija

Filip Hrgović i Željko Mavrović odradili vaganje za sutrašnje nastupe, protivnici su teži od njih

Filip Hrgović
 Twitter (wasserman Boxing)
Dvojica hrvatskih teškaša nastupiti će sutra na boksačkoj priredbi u austrijskom Klagenfurtu

Neporaženi crnogorski teškaš Marko Radonjić (22-0-0, 22 KO) i ponajbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (12-0-0, 10 KO) odradili su vaganje ususret sutrašnjem meču, a pritom smo vidjeli i zadnje sučeljavanje dvojice boraca prije ulaska u ring. Borba ''El Animala'' i Radonjića održati će se u Klagenfurtu, a službeno vaganje boraca odrađeno je u središtu austrijskog grada.

Naš Filip težio je 112 kilograma što je dva kilograma više od onoga što je vaga pokazala prilikom Hrgovićevog prijašnjeg nastupa protiv Rydella Bookera. Često je Hrgović u zadnjih nekoliko mečeva bio na rasponu od 110 do 112 kilograma i moglo bi se reći da se radi o njegovoj uobičajenoj kilaži.

Neporaženi crnogorski teškaš Marko Radonjić na vaganju je težio 113.2 kilograma, dakle blago je teži od Filipa Hrgovića. 31-godišnji Radonjić zadnji puta je nastupio u ožujku ove godine kada je nokautom u prvoj rundi savladao Turčina Ozcana Cetinkayu (31-22-2, 23 KO). Crnogorcu će borba protiv Filipa Hrgovića biti najveća u dosadašnjoj karijeri.

Službeno vaganje odradio je i Željko Mavrović. Legendarni hrvatski boksač u svojoj 52. godini vraća se iz mirovine te će odraditi prvi nastup nakon 23 godine i poraza protiv Lennoxa Lewisa u meču koji je ujedno bio i zadnji za ''Šaku sa Srednjaka''. To mu je bio zadnji meč sve do sutra kada će snage odmjeriti s Gruzijcem Ramazijem Gogichashvilijem (14-35-2, 6 KO). Mavrović je na vaganju težio 99.2 kilograma dok je njegov protivnik znatno teži sa svojih 111 kilograma.

Borbu Željka Mavrovića možete pogledati na kanalu RTL 2 sutra od 19:30 sati dok će Hrgovićeva borba biti na RTL-u s početkom u 22:15.

Linker
14. travanj 2024 04:30