Regija

Hrgović izjavio da je Babić retardiran, ‘Savage‘ odgovorio: ‘Ova priča završit će krvoprolićem‘

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponovno je došlo do javnog prepucavanja između dvojice ponajboljih hrvatskih boksača

Četrnaestu pobjedu u profesionalnoj karijeri, sinoć je upisao hrvatski teškaš Filip Hrgović (14-0-0, 12 KO). Emir Ahmatović (10-1-0) pokazao se nedoraslim protivnikom te je izdržao nešto dulje od pune dvije runde. ''El Animal'' nada se puno većim mečevima u 2022. godini, a promotori Eddie Hearn i Nisse Sauerland obećali su mu velike borbe.

Jedan od boksača koji se duže vrijeme nudi Filipu Hrgoviću, jeste njegov sunarodnjak Alen Babić (9-0-0). Dvojica ponajboljih hrvatskih boksača bivši su timski kolege i sparing partneri iz dvorane Leonarda Pijetraja. Hrgović je s vremenom tu dvoranu napustio, dok je Babić i dalje vjeran Pijetraju.

Javne prozivke i prepucavanja između Hrgovića i Babića nisu ništa novo. Međutim, Hrgović uporno tvrdi da nije zainteresiran za taj meč te ''Savagea'' smatra nedoraslim protivnikom. Pomalo je nejasno da Filip odbija meč protiv Babića koji uživa sve veću popularnost u Engleskoj te je bez ikakve dileme, zvučnije ime od Marka Radonjića i Emira Ahmatovića s kojima se Hrgović borio ove godine.

Filip je nakon pobjede nad Ahmatovićem odradio intervju za Matchroom, a jedno od pitanja doticalo se i Alena Babića, neizbježne teme kad je Hrgović u pitanju i obratno. ''El Animal'' bio je poprilično grub prema svom bivšem klupskom kolegi i još jednom iskazao je nezainteresiranost za odrađivanjem te borbe.

''On je retardiran, čovječe. Što s njim? Previše priča i on nije korak naprijed za mene. Završio bih ga prije nego Emira (Ahmatovića).'', rekao je Filip, a zatim je upitan postoji li veliko rivalstvo u Hrvatskoj, između njega i ''Savagea''.

'On je jak rival samo kad je priča u pitanju. Može govoriti do sutra. Ali u ringu, mislim da mi nije rival. Nema kvalitetu da mi uzrokuje ikakvu opasnost.'', dodao je Hrgović.

Naravno da Alen Babić nije dobro podnio ovakve uvrede od strane Hrgovića. Podijelio je ''Savage'' nekoliko ''storyja'' putem svog Instagram profila, a u jednom od njih, napisao je:

'Krv će se na kraju proliti. Tako će ova priča završiti'', a priložio je ''Savage'' i objavu u sklopu koje je napisao:

image

Story Alena Babića

Instagram (alen Babić)

''Svi znamo kako završava priča autsajdera. Pretvaramo se da je ovo sve novo, ali uvijek je isto. Idiot sa srebrnom žlicom završit će razbijene glave od strane autsajdera, a onda ćemo sretno živjeti do kraja života. Iako, nisam siguran oko ovog posljednjeg dijela.'', napisao je Babić u svojoj objavi.

Inače, termin ''srebrna žlica'' sinonim je za bogatstvo i dolazak iz dobrostojeće obitelji. Smatra se da osobe ''rođene sa srebrnom žlicom u ustima'' iza sebe imaju uspješnu pozadinu, ali često to ne cijene i ne zaslužuju. Svoj status nisu zaradili, nego su ga naslijedili. Babić često Hrgovića smatra osobom koja se veže uz taj termin, dok je ''Savage'' prema vlastitim navodima prošao puno teži životni put.

Linker
03. veljača 2023 17:17