Regija

Hrgović najavio poslati Ortiza u mirovinu: ‘Impresivno ću ga nokautirati, a onda idem na titulu‘

Filip Hrgović

 Goran Mehkek/CROPIX
Filip Hrgović mogao bi uskoro dočekati priliku koju čeka posljednjih godinu dana

Stvari su se ponovno krenule slagati sjajno za Filipa Hrgovića. Dočekao je Novu godinu uvjeren da će uskoro imati velik meč, a čini se da trenutno sve vodi prema tome. Nakon teške 2021. godine, u kojoj je ostao bez meča koji je trebao odraditi protiv Michaela Huntera, s velikim optimizmom gleda na iduću, u kojoj se nada puno boljim stvarima. O tome je nešto rekao u razgovoru za YouTube portal promotorske kuće koja ga zastupa, Wasserman Boxinga.

"Nadam se da će 2022. godina biti bolja za mene. Prošla nije bila dobra za mene, bila je naporna jer smo imali jako puno problema u pregovorima. Završila je dobro za mene jer sam imao dva meča. Nisu to bile velike pobjede, ali sam odradio mečeve i ostao neporažen", rekao je Filip, koji je u proljeće ostao bez meča protiv Huntera.

Hunter je otišao boriti se pod okriljem Triller organizacije. Prvo je pobijedio u jednom slabijem meču, a onda je odradio neodlučeni meč protiv Jerryja Forresta. Hrgović je popratio mečeve svog nesuđenog protivnika.

"Gledao sam Huntera i uvjeren sam da je trebao izgubiti meč protiv Forresta. Sad je jasno zašto je pobjegao od našeg meča, zašto me je izbjegao. Znao je da ću ga nokautirati, a to je apsolutno jasno nakon njegovih posljednjih mečeva", uvjeren je Filip kako Hunterovo odustajanje nije imalo veze s financijskom stranom Trillerove ponude.

Onda su prešli na ono najvažnije. Meč održan u noći sa subote na nedjelju između Luisa Ortiza i Charlesa Martina. Meč u kojem je Ortiz dva puta završavao na podu, da bi se vratio i u šestoj rundi nokautom savladao bivšeg IBF prvaka.

"Naravno da sam gledao taj meč, bila je to dobra i uzbudljiva borba. Bio je dobar i uvodni program, sve sam pogledao. Čekao sam pobjednika glavnog meča, sad ga imamo i nadamo se da će Ortiz unutar par dana prihvatiti ponudu IBF-a. Onda ću se moći krenuti pripremati i nadam se da možemo odraditi meč u ožujku ili travnju", kratki je bio komentar na ono što se dogodilo, ali i na IBF-ovu odluku da već pošalje ponudu timovima za organizaciju ovog meča.

Ortiz bi neupitno bio najveći protivnik Filipove dosadašnje karijere. Iako će do eventualnog susreta već napuniti 43 godine, borac je to kojeg je pobjeđivao tek Deontay Wilder i to tako da je Ortiz u oba meča bio konkretniji sve dok nije primio projektil "Bronze Bombera". Hrgović je svjestan njegove kvalitete, ali i godina pa je u tom smjeru išla i njegova najava.

"Uvjeren sam da mogu pobijediti Luisa Ortiza. Respektiram ga, imao je sjajnu karijeru i dobar je borac. Ali, sad je vrijeme za mirovinu i spreman sam ga poslati tamo. U zasluženu mirovinu! Uvjeren sam da ga mogu pobijediti u impresivnoj maniri."

Ortiz je nakon meča sebe predstavio kao IBF-ovog izazivača, dodavši kako netko tko želi borbu za titulu mora prvo proći preko njega. Hrgović vjeruje kako je time dao jasnu poruku.

"Mislim da je to bila poruka za mene jer sam prvi na redu za taj meč. Nadam se da će ostati u takvom stanju uma idućih par dana i da će prihvatiti ponudu. Ima tri dana da ju prihvati, nakon čega ćemo imati deset dana dogovoriti meč. Veselim se ovome što je ispred nas", zadovoljno je rekao, okrenuvši se kratko jednoj činjenici zbog čega ga također ogled protiv Ortiza veseli:

"U amaterskoj karijeri sam nokautirao tri Kubanca. Veselim se staviti četvrtog Kubanca na tu listu. Frank Sanchez bit će peti Kubanac kojeg ću nokautirati. Leže mi Kubanci i namjeravam nastaviti nokautirati ih."

Jedini cilj mu je pobjeda u tom meču, čime bi došao do 15. profesionalne pobjede, a onda bi trebao najbolje se spremiti za meč za titulu, koji je uvjeren da bi mu u tom slučaju uslijedio. Neovisno o tome tko će biti prvak u trenutku kad dođe njegov red.

"Nije mi važno tko će biti prvak kad ja budem izazivač, važno mi je boriti se za titulu. Otvoren sam za bilo koga. Želim se boriti protiv svih najboljih teškaša. Nadam se da ću pobijediti u eliminatoru, a onda ću čekati svoj red. Može to biti Joshua, može biti Usyk, možda će oni ići u ujedinjenje svih pojaseva protiv Furyja pa ću se boriti za to. Ima više scenarija, a ja sam uvjeren kako slijedi sjajno doba za tešku kategoriju, ali i za mene. Neću previše razmišljati o mogućnostima. Prošle sam godine naučio da u ovom poslu lako sve može otići u krivom smjeru. Nikad ne znaš kad će se što dogoditi, a meni je najvažnije ostati opušten i u dobroj formi. Nadam se boriti još idućih deset godina i ne smijem previše zapošljavati svoju glavu i nervirati se", zaključio je.

Tim Luisa Ortiza idući je na potezu. Filipovi predstavnici čekaju početak pregovora, a tu ima sigurno i onih koji su spremni preuzeti organizaciju putem "purse bida", ako predstavnici oba boksača ne uspiju doći do dogovora po pitanju glavnih stavki meča, kao što su lokacija, datum te podjela honorara.

Čeka nas uzbudljivo razdoblje izvan ringa, a onda vjerujemo i unutar njega.

Linker
27. travanj 2024 03:17