K1 i Boks

Poznati boksački trener kritizirao Joshuu: ‘Zaradio je previše novca, olako prihvaća poraze‘

Anthony Joshua

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Popularnom britanskom boksaču sve češće spočitavaju da mu je slava oduzela glad za boksom

Dva poraza u posljednja četiri nastupa, doživio je Anthony Joshua (24-2-0). Britanski boksač neko vrijeme bio je na glasu kao najbolji teškaš svijeta, ali taj status poljuljan je porazima od Andyja Ruiza i Oleksandra Usyka.

Gorak okus poraza od Ruiza, Joshua je ekspresno isprao pobijedivši ga u instantnom revanšu. Ipak, poraz od Usyka tek treba osvetiti, no revanš još nije službeno niti ugovoren. Joshua je nakon spomenutih poraza naišao na određene kritičare, a među najnovijim kritičarima, našao se Teddy Atlas, poznati boksački trener. 65-godišnji Amerikanac u svojoj bogatoj karijeri, raido je s boksačima kao što su Timothy Bradley, Michael Moorer, Donny Lalonde, Alexander Povetkin, Oleksandr Gvozdyk itd.

Teddy Atlas kritizirao je Joshuu optužbama koje su mnogi zapravo već iznosili na račun AJ-a. Naime, boksački trener smatra kako je britanski boksač izgubio glad te olako prihvaća poraze.

''Joshua je zaradio previše novca. Previše olako prihvaća poraze. Nemojte me krivo shvatiti, ne volim loše gubitnike, ali previše je častan u porazima. Vjerujem u pokazivanje časti tokom poraza, više nego mnogi ljudi, ali on pretjeruje s time. To je odlika tipa koji je zaradio previše novca.'', rekao je Atlas u svom podcastu The Fight with Teddy Atlas.

Revanš protiv Oleksandra Usyka, puno će nam pokazati o Joshuinoj trenutnoj poziciji pri vrhu teške kategorije. Meč bi se prema neslužbenim informacijama trebao dogoditi u četvrtom mjesecu ove godine, a ulozi za Joshuu, neizmjerno su veliki. Na njemu je da ušutka kritičare i pokaže kako i dalje pripada samom vrhu.

Linker
14. travanj 2024 19:57