Regija

Hrgović potvrdio najavljenog protivnika: ‘Tko misli da nije dostojan, neka odradi jedan moj trening‘

Filip Hrgović

 Srdjan Vrancic/CROPIX
4. prosinca u Las Vegasu Filip Hrgović testirat će što može ponuditi Scott Alexander

Iako od organizatora priredbe koja se održava 4. prosinca u Las Vegasu, kao niti od menadžera, nije došla potvrda idućeg meča Filipa Hrgovića, napravio je to najbolje rangirani hrvatski teškaš sam. Da je Scott Alexander uistinu njegov idući protivnik, potvrdio je "El Animal" u razgovoru za RTL, kojima je odmah dodao nešto o spomenutom Amerikancu, boksaču kojeg BoxRec rangira kao 178. teškaša svijeta.

"Radi se o manjem teškašu, niži je i manji od mene, čini mi se konstitucijom sitniji. No, zato je dosta brz i tehnički dosta dobar. Nije za podcijeniti, ima više pobjeda od mene", prve su riječi Hrgovića o tom meču protiv boksača koji je do sada ostvario 16 pobjeda, četiri poraza i dva neodlučena meča. No, teško je zaključiti kako se njegovo ime uopće pojavilo jer je riječ o nekome tko do sada niti jedan meč nije odradio na višoj razini.

Naravno da je ovo još jedno razočaranje za sve koji prate Filipovu karijeru. Posebno one koji su malo bolje upućeni u boks pa mogu vrlo lako usporediti s kakvim se protivnicima susreće Hrgović, a s kakvima borci statusa, potencijala i ambicija sličnih njegovim, poput Tonyja Yoke, Franka Sancheza ili Joea Joycea.

"Ja želim dobrog protivnika, najbolje rangirane boksače svijeta i osjećam se već dugo spreman za takve. Profesionalni boks je biznis i stvari ne funkcioniraju kako mi želimo. Postoji neki red, postoje neka pravila i veliki mečevi će doći. Meni je 29 godina i moje najbolje godine tek dolaze", prokomentirao je spomenuto, a onda je pokušao dati na vrijednosti svom idućem meču:

"Svatko tko misli da ovo nije dostojan protivnik, trebao bi odraditi jedan trening ili barem jedan sparing koje ja napravim u toku priprema pa bi promijenio mišljenje."

Objasnio je i gdje je zapelo s mečem kojeg Eddie Hearn želi dogovoriti već dvije godine, protiv Martina Bakolea. Krajem ljeta činilo da se da je on idući za Filipa, takve su informacije dolazile iz oba kampa, no onda jse odjednom Bakole okrenuo meču protiv Tonyja Yoke. Ipak, to je propalo, nakon čega su iz njegovog tima stigle informacije kako ih Hrgović zanima, ali da ponudu nisu dobili niti im se itko iz Filipovog tima javio.

"Spletom okolnosti sam pričao s njegovim menadžerom koji mi je rekao da nisu ludi prihvatiti meč protiv mene nego su prihvatili borbu protiv Yoke, koju smatraju lakšom borbom, a i dobili su jaču ponudu", demantirao je Filip navedeno.

Došla je do njega i informacija kako je IBF u borbu za obaveznog izazivača upario Charlesa Martina i Luisa Ortiza. Taj meč službeno je već najavljen kao meč za izazivača, a veza s Filipom je ta što je za taj meč bio planiran on. Borba protiv Michaela Huntera bila je dogovorena, da bi Hunter od svega odustao, a nakon toga se pojavila informacija kako ostali boksači s ljestvice Hrgovića odbijaju.

Prema Filipovim informacijama, iako je tako službeno najavljeno, taj meč nije za obaveznog izazivača, nego bi to trebao biti meč u kojom bi pobjednik išao na njega.

"U medijima sam to vidio i navodno bi se pobjednik tog meča trebao boriti protiv mene za poziciju obaveznog izazivača IBF-a", kratko je Filip iznio svoje informacije.

Vrijedi spomenuti da se nigdje u najavi meča Martina i Ortiza njegovo ime nije spominjalo.

U svakom slučaju, čini se kako Filip Hrgović mirno prihvaća ono što se događa oko njega. Od činjenice protiv kakvih boksača on odrađuje mečeve u najboljim godinama pa do toga s kakvim se ipak puno kvalitetnijim protivnicima susreću njegovu konkurenti. Na BoxRecovoj ljestvici pada, organizacija kod koje je visoko plasiran ga preskače, dok kod drugih ne napreduje, a i ljubitelji boksa sve ga manje spominju i očekuju njegove mečeve. Ako on u tome ne vidi problem, to je svakako problem za sebe. Ili jednostavno zna nešto što mi ostali ne znamo.

Linker
26. travanj 2024 16:24