Regija

Hrvatska ima europsku prvakinju u ju-jitsu-u, Nadina Biljanović zlatna u Frankfurtu!

Nadina Biljanović
 Instagram (Nadina Biljanović)
Dugo smo čekali na ovakav uspjeh, a Nadina nakon niza brončanih medalja napokon dolazi i do zlata

Članica zagrebačkog kluba Judo & jujitsu Black Belt proteklog vikenda okitila se zlatnom medaljom na europskom ju-jitsu prvenstvu. Nadina Biljanović pobijedila je u ukupno četiri borbe na prvenstvu održanom u Frankfurtu te je tako postala prvom Hrvaticom u povijesti s ovakvim odličjem. Nastupila je u kategoriji preko 70 kilograma.

Prva borba protiv Njemice Anje GUERCKE počela je u krivom smjeru te je Nadina gubila na bodove što je ispravila dobrom borbom te pobijedila prekidom prije samog kraja. U drugom kolu čekala ju je isto predstavnica Njemačke koju je Nadina pobijedila u tijesnoj borbi. Treće kolo i najveći izazov je bila Franciskinja BISSENI EVA, bivša osvajačica svjetskih i europskih prvenstava. Nadina je koncetrirano ušla u borbu i odlučno joj parirala te je cijelo vrijeme rezultat bio izjednačen do zadnjih trenutaka. Nadina odlučno nastupa i radi tanku razliku za pobjedu prije samog kraja borbe. Četvrta borba trebala je biti protiv Ruskinje IAKUSHKINA MARGARITE koja je predala te Nadina sa četiri pobjede postaje PRVA HRVATSKA EUROPSKA PRVAKINJA u JU JITSU FIGHTING disciplini. (Tekst preuzet sa Hrvatski ju-jitsu savez)

Inače, Nadina Biljanović dvaput je bila brončana na svjetskim prvenstvima te jednom na europskom prvenstvu. Čini se kako je odlučila preskočiti fazu gdje osvaja srebrne medalje te je napokon došla i do najsjajnijeg odličja. Prvakinja Europe povremeno nastupa i u judu no čini se kako je više fokusa usmjerila na ju-jitsu u kojem ostvaruje odlične rezultate te joj treba čestitati na uspjehu koji niti jedna Hrvatica prije nje nije uspjela ostvariti.

Kompletnu listu rezultata s europskog prvenstva pročitajte OVDJE

Linker
22. travanj 2024 15:04