Regija

Filip Bradarić poražen prekidom u debiju za KSW, presudio je umor u trećoj rundi

Filip Bradarić vs Tomasz Sarara
 Ksw
Borac s adresom u Münchenu dobio je priliku za najveću borbu dosadašnje karijere

Hrvatski borac s njemačkom adresom Filip Bradarić (6-3-0, 1-0 KSW) poražen je u svom debiju za KSW. Uspješniji je bio poljski borac Tomasz Sarara (0-1 MMA, 0-1 KSW, 41-7 kickboxing). 36-godišnji borac iz Poljske odradio je svoj MMA debi protiv hrvatskog borca, no radi se o vrlo iskusnom kickboxeru. Prava je šteta što je Bradarić izgubio ovu borbu jer je dominirao sve do same završnice, a moglo bi se reći kako je i sudac ostavio svoj doprinos u porazu Filipa.

Odmah početkom prve runde Bradarić je tražio skraćivanje distance kako bi mogao doći od rušenja. Nešto manje od minute trebalo mu je da sruši protivnika s kickboxing podlogom te je završio kao gornji u gardu iz kojeg je fino radio i pogađao ''GNP-om. Uspio je Filip doći i do ''sidea'' te je totalno dominirao nad Poljakom koji djeluje kao daleko podređeniji borac u parteru. Bradarić je uvjerljivo dobio prvu rundu, a Sarara je rundu završio s velikom oteklinom ispod oka.

Druga runda ponovno donosi brzo rušenje Filipa Bradarića, ovaj puta nakon samo 20 sekundi borbe. Nakon nešto manje od pola runde, sudac je odlučio vratiti borce na noge iako je Bradarić djelovao dovoljno aktivno da ta borba ostane u parteru. Sarara je pokušavao low-kickovima ugroziti hrvatskog borca, no Filip lakoćom dolazi do novog rušenja. Hrvat je krajem runde došao i do full mounta, a lijevo oko njegovog protivnika u potpunosti je bilo zatvoreno.

Početak treće runda preslika je prijašnje. Bradarić ponovno dolazi do rušenja double-legom i završava kao gornji u gardu. Međutim, sudac je konstantno tražio priliku da podigne borce i vrlo brzo ih je digao i u trećoj rundi. Sarara nakon kratke razmjene napokon uspijeva obraniti pokušaj rušenja, završava u full mountu, a hrvatski borac ubrzo tapka nakon nekoliko udaraca Poljaka. Filip Bradarića jednostavno je bio premoren da bi izdržao do kraja borbe u donjoj poziciji. Hrvat je bio totalno iscrpljen i trebalo mu je nekoliko minuta da se podigne na noge. Ostaje dojam da je sudac prelako dizao borce iz partera, a Filip Bradarić možda bi i izdržao do sudačke odluke da je ostao u gornjoj poziciji u parteru.

Šteta za 38-godišnjeg Hrvata koji je mogao odraditi debi iz snova za najjaču poljsku MMA organizaciju. Jako kasno uskočio je u ovu borbu i ostaje nada kako će Poljaci to nagraditi još jednom prilikom u svojoj promociji.

Linker
14. travanj 2024 16:10