Regija

(VIDEO) Gabrijela Veočića čeka svečani doček u Slavonskom Brodu: Pogledajte kako je njegov otac proslavio

Gabrijel Veočić

 Screenshot (youtube, Iba Boxing)
Ponajbolji hrvatski amaterski boksač dobit će zasluženi doček u svom rodnom gradu

Sinoć završeno Europsko U-22 prvenstvo za boksače i boksačice, Hrvatskoj je donijelo novog europskog prvaka u kategoriji do 75 kilograma. 20-godišnji Gabrijel Veočić iz Slavonskog Broda, okitio se najsjajnijim odličjem na europskoj smotri u Poreču. Izuzev njega, medalje za Hrvatsku osvojili su Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca).

Veočiću je to bila prva zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji (mlađi seniori), a posljednji hrvatski boksač kojem je to pošlo za rukom, jeste Filip Hrgović 2015. godine. Marijan Beneš (1973.) i Mate Parlov (1971. i 1973.) preostala su dvojica naših boksača koji su osvajali zlatne europske medalje u seniorima.

Pred mladim Gabrijelom bez sumnje je velika amaterska, a vjerojatno u nekoj fazi i profesionalna karijera. Zlatna medalja u Poreču nagrada je za sjajan rad njega, oca i ujedno trenera Pere Veočića te ostalih timskih kolega iz Boksačkog kluba Brod.

Pero Veočić uoči prvenstva obećao je otići direktno na noćno kupanje u slučaju da njegov sin osvoji europsko zlato. Obećanje je na kraju ispunjeno te je Pero Veočić proslavio kupanjem, iako je temperatura zraka u to doba bila na četiri stupnja Celzijeva. Gabrijel je sve to zabilježio snimajući.

Naravno da u Slavonskom Brodu ne mogu ostati ravnodušni na ovakav uspjeh te će u petak biti organiziran doček europskog prvaka. Događaj će biti upriličen na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, s početkom od 11 sati, a informaciju prenosi slavonski-brod.hr

Linker
11. travanj 2024 01:57