Regija

Hrvatske karatistice osvojile broncu na Europskom prvenstvu! ‘Borile su se poput lavica‘

 HRVATSKI KARATE SAVEZ
‘Francuskinje hodaju po premijer ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla... Čudo‘

Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.

- Ovo mi je definitivno jedna posebna i neopisivo draga medalja. Prvo, zato što su to jedne mlade cure koje su tek ušle u seniorske vode. Borile su se kao lavice. Mi sve četiri smo jedna dobra ekipa, pokazale smo to na tatamiju. Jako sam zadovoljna, sretna i ponosna, na sebe i na sve cure jer smo to izvukle - rekla je kapetanica ženske reprezentacije Ana Lenard.

- Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premijer ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla... Čudo! - dodala je Lucija Lesjak.

Berak blizu odličja

U poslijepodnevnoj borbi za brončano odličje u pojedinačnim borbama kategorije do 67 kg, naš reprezentativac Boran Berak je izgubio od austrijskog predstavnika Stefana Pokornya s rezultatom 3:2.

- Nije bilo dovoljno za medalju i ništa, vraćam se u svoju bazu i nastavit ću dalje s razvojem. Preda mnom je još uvijek dug put. Žalit ću za ovim posljednjim mečom, imao sam neke prilike koje nisam iskoristio. Ovo je tek jedna stanica na putu, a ispred mene su još velike stvari, tako da sam siguran da će vrlo brzo ne samo brončane, nego i druge medalje doći - rekao je Berak.

Podsjetimo, veliki uspjeh u prvoj polovini pretposljednjeg natjecateljskog dana ranije je ostvario Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma slavio nad Nizozemcem Timothyjem Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u Poreču.

„Ponosan sam i sretan zbog ovog uspjeha i ove brončane medalje. Za mene je to zlatnog sjaja. Sretan sam da je to medalja za sve nas – za Hrvatski karate savez, za hrvatsku karate reprezentaciju, za moj matični karate klub Varaždin, za grad Varaždin, za mog tatu-trenera, kondicijskog trenera i za sve nas. Nadam se da je ovo dodatan vjetar u leđa za buduće mečeve i buduća prvenstva.“

Naš olimpijac Ivan Kvesić poražen je pak od strane slovačkog predstavnika Adija Gyurika u borbi za brončano odličje s rezultatom 3:1.

Bronca i u para-karateu

Na subotnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

Karate poslastica na malim ekranima – za ekipno zlato s Crnom Gorom

Središnji događaj posljednjeg, petog natjecateljskog dana u Poreču, ekipne su borbe u muškoj konkurenciji. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja nastupa u sastavu: Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu pokušat će doći preko reprezentacije Crne Gore.

Linker
23. travanj 2024 20:55