Regija

Hrvatski boksački savez odabrao je grad koji će ugostiti Europsko U-22 prvenstvo iduće godine

Gabrijel Veočić vs. Noa Ježek

 Ranko Suvar/CROPIX
Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza birao je između pet potencijalnih gradova domaćina

Velika čast ukazana je prošle godine Hrvatskom boksačkom savezu. Naime, Europska boksačka konfederacija EUBC odabrala je Hrvatsku kao zemlju domaćina idućeg Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22. Smotra će se održati 2022. godine.

Hrvatska je među zemljama kandidatima uvjerljivo nadmašila Ukrajinu i Bugarsku. HBS je u glasovanju EUBC-a dobio devet glasova, Ukrajina tri, a Bugarska niti jedan.

Na posljednjoj elektronskoj sjednici Hrvatskog boksačkog saveza, odlučeno je kojem će gradu pripasti čast da bude domaćin spomenute smotre. Grad Poreč u periodu od 11. ožujkap a do 24. ožujka, ugostit će najbolje europske U-22 boksače i boksačice. Zadar, Split, Varaždin i Zagreb također su konkurirali za domaćinstvu, no predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, nakon obilaska svih gradova i razgovora s predstavnicima, uz konzultaciju s izvršnim odborom, odlučio se za Poreč.

Grad Poreč ponudio je najbolje uvjete, želi još više biti prepoznat kao grad sporta i važna europska destinacija za natjecanja i pripreme sportaša, a dosad se istaknuo odličnom organizacijom velikih međunarodnih priredbi, kao što su u 2021. godini bili Europsko prvenstvo u karateu, te Balkansko prvenstvo u karateu i Europski judo kup.

Europsko prvenstvo U-22 za najbolje mlade boksačice i boksače bit će jedno od najvećih natjecanja sljedeće godine u Hrvatskoj. Okupit će kompletnu boksačku Europu i budućnost europskog boksa, s boksačicama i boksačima u najvećem usponu. Oko 800 službenih osoba sudjelovat će u na Europskom prvenstvu (natjecatelji, treneri, vođe reprezentacija, osoblje itd.).

Linker
26. travanj 2024 19:42