K1 i Boks

Odluka francuskih vlasti dovela do odgođe meča Tonyja Yoke i Martina Bakolea

Tony Yoka

 FRANCK FIFE/AFP
Intrigantni teškaški meč neće se održati 15. siječnja kako je bilo planirano

Mnogi su s nestrpljenjem očekivali 15. siječnja i boksačku priredbu na kojoj su se trebali susresti Tony Yoka i Martin Bakole. To bi trebao biti veliki meč dva potentna teškaša, gdje bi zlatni olimpijac iz Rio de Janeira ipak bio u prvom planu. No, protiv itekako ozbiljnog protivnika, boksača koji je zapravo sličnog statusa i rankinga njegovoma. Bakole je do sada poražen tek od Michaela Huntere te iza sebe ima nekoliko itekako značajnih mečeva.

Da je oko meča velik i interes publike potvrdila je brojka od pet tisuća prodanih ulaznica, no upravo u tome se pojavio problem zbog kojega je meč potrebno odgoditi. Naime, francuske vlasti su novim COVID mjerama ograničili sve sportske priredbe u zatvorenom na maksimalno dvije tisuće ljudi.

Yoka (11-0, 9 KO) je trebao tražiti svoju 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri, nakon što je u rujnu savladao Petra Milasa. Iza sebe ima cijelu svoju državu i polako napreduje prema najvećim mečevima te se vjerovalo da bi preko Bakolea mogao doći u poziciju da već na proljeće 2022. konkurira za neku od svjetskih titula. Sad će se to sve malo vremenski pomaknuti, a Yokin promotor tvrdi da bi se meč trebao održati čim se stvore uvjeti da prisustvo svih gledatelja koji su kupili ulaznicu, a bez kojih oni jednostavno ne žele ići naprijed.

Martin Bakole (17-1, 13 KO) već se dulje vremena povezuje s Filipom Hrgovićem, no njihov meč unatoč željama promotora Eddieja Hearna nije otišao dalje od špekulacija te izjava s obiju strana kako su zainteresirani. Bakole je tako prihvatio meč protiv Yoke, no sad će se morati strpjeti i do njega. Nažalost, nikako da se riješimo tog zla koje nam je donijelo već toliko ružnih ili nepoželjnih vijesti.

Linker
20. travanj 2024 06:57