Regija

Hrvatski borac Manuel Bilić napada naslov prvaka Cage Warriorsa

Manuel Bilić
 screenshot
Hrvatski MMA borac s austrijskom adresom, Manuel 'Sugar' Bilić, dobio je priliku napasti titulu prvaka bantam kategorije Cage Warriors promocije. Svoj najveći dosadašnji uspjeh pokušat će ostvariti 7. ožujka u Manchesteru, gdje ga čeka prvak Jack Cartwright.

Nakon što je u veljači prošle godine oduševio prvim nastupom u Cege Warriors promociji i pobjedom nad Bryanom Creightonom, bilo je jasno kako će britanska promocija puno očekivati od Manuela Bilića. Hrvatski borac iz Linza tom je pobjedom doveo svoj omjer na 15 pobjeda i šest poraza, gdje je čak 14 pobjeda ostvario prekidom, a također je bio nominiran od strane promocije za "submission" godine.

No, vjerojatno niti on sam nije očekivao kako bi mu već drugi nastup u promociji mogao donijeti napad na titulu prvaka. Vjerovalo se kako je to osigurao Josh Reed, pobjedom nad još jednim hrvatskim borcem, Ivanom Zidarom, no to se nije dogovorilo. Priliku će dobiti Sugar i to 7. ožujka na Cage Warriors 112 priredbi u Manchesteru. Tamo ga čeka borac koji dolazi upravo iz tog grada, Jack Cartwright.

Cartwright je u dosadašnjoj karijeri upisao sedam pobjeda u sedam nastupa i to sve prekidima u prvoj rundi. Do titule prvaka došao je putem turnira četvorice koji je organiziran u rujnu prošle godine. Tamo je prvo nokautirao Scotta Malonea u prvoj minuti, a onda i Marka Kovačevića u finalnoj borbi nakon tri i pol minute.

Bilić je do sada nastupao po cijeloj Europi, a domaća publika pamti ga iz FFC-a. U najboljoj regionalnoj MMA promociji startao je s pobjedama nad Draganom Pešićem i Ristom Dimitrovim, da bi onda ipak bio poražen od Adama Boricsa, danas jednog od najboljih boraca u Bellatoru. Već tada se vidio veliki talent danas 25-godišnjeg Bilića koji u Manchesteru ima priliku ostvariti značajan uspjeh. Poznato je kako Cage Warriors prvaci zapravo imaju otvoren put prema najvećim svjetskim promocijama.

Linker
18. travanj 2024 03:23