Regija

Hrvatski teškaš Martin Batur danas debitira za ONE: Vaganje je uspješno odradio

Paul Elliott i Martin Batur

 Screenshot (youtube, One Championship)
Protivnik našem borcu bit će engleski teškaš Paul Elliott

Još prije nego li je Roberto Soldić obznanio potpis ugovora s ONE Championship organizacijom, jedan hrvatski borac iz UFD Gyma u Dusseldorfu također je potpisao ugovor s najboljom azijskom borilačkom organizacijom.

Martin Batur (7-3-0), 30-godišnji Zadranin danas će debitirati u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti engleski teškaš Paul Elliott (3-1-0). Batur je nekoć bio velika nada hrvatskog MMA-a, a karijeru je započeo u poluteškoj kategoriji.

2014. godine osvojio je i FFC-ov Futures turnir, ali nakon toga uslijedio je težak poraz od Aleksandra Rakića. Sada ponajbolji poluteškaš svijeta nokautirao je Batura nakon samo 26 sekundi na priredbi Austrian Fight Challengea.

Na službenim stranicama ONE Championshipa navodi se kako je Batur nakon toga uzeo pauzu kako bi se posvetio najbližima te izgradnji obiteljskog posla. 2020. godine Batur se vratio MMA-u i nastupio je na FNC 3 eventu. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi svladao je Martina Horskog (1-1-0), a bitno je napomenuti kako je nekoć talentirani poluteškaš postao teškašem impresivne fizičke građe.

Odradio je Batur nakon toga još dva nastupa, ali pod okriljem EMC-a. U oba je slavio nokautom. Posljednji nastup odradio je u četvrtom mjesecu ove godine, a tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio je Brazilca Maicona Douglasa (7-3-0).

Sada ga čeka prilika za dodatni iskorak na jako velikoj pozornici, a 30-godišnji Paul Elliott itekako je pobjediv protivnik. Britanski teškaš profesionalnu karijeru započeo je 2017. godine i upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa. Krajem trećeg mjeseca ove godine debitirao je za ONE, a Ji Won Kang (5-1-0) nokautirao ga je nakon 58 sekundi borbe.

Batur i Elliott bore se na prvoj od ukupno dvije ovotjedne ONE-ove priredbe. ONE Championship: 160 naziv je eventa na kojem nastupa hrvatski teškaš, a priredba započinje danas od 14:30h. Baturov meč treći je po redu, dakle, u kavezu ga možemo očekivati oko 15:30. Nažalost, iako ONE jako često prenosi kompletne priredbe na svom YouTube kanalu, danas će samo prve dvije borbe programa biti u prijenosu putem YouTubea, a ostatak eventa je u sklopu PPV-a čija je cijena 19.99 eura. Baturov meč kao što smo već naveli, treći je po redu i bit će u sklopu PPV-a.

Oba borca uspješno su odradila vaganje, a vaga im je pokazala identičnu kilažu. 110.68 kilograma težili su Batur i Elliott, no Martin ima 9 centimetara prednosti u visini.

Nadamo se uspješnom debiju Martina Batura koji je zbilja atraktivan borac i uvijek ide po finiš. Event predvode Ok Rae Yoon i Christian Lee borbom za prvaka lake kategorije, a Thanh Le branit će titulu u perolakoj kategoriji borbom protiv Tang Kaija. Ukupno je sedam borbi na programu.

Linker
20. travanj 2024 09:33