Regija

Hrvatski vitezovi bez problema savladali Maribor rezultatom 16:4

Filip Poturović

 Ranko Šuvar/CROPIX
Šest pobjeda i jedan poraz upisali su hrvatski boksački u domaćem susretu protiv Slovenaca

Još uvjerljivije nego u Mariboru prije dva tjedna slavili su Hrvatski vitezovi danas na Velesajmu. Pobijedili su u šest od sedam danas održanih mečeva te su slavili ukupnim rezultatom 16:4. Meč je startao s vodstvom hrvatske momčadi 4:2, budući da Slovenci nisu doveli protivnike za hrvatske predstavnike u teškoj i super teškoj kategoriji, Tonija Filipija i Luku Pratljačića. Isto tako, Vitezovi nemaju predstavnika u najnižoj kategoriji, pa su tu dva boda pripala Mariboru.

Današnji susret dobro je krenuo za hrvatsku momčad, pobjedom mlađeg seniora Leona Buzika nad Lukom Rašićem. Podijeljenom odlukom sudaca slavio je i drugi hrvatski mlađi senior, Petar Krešimir Knežević, koji je osvetio poraz koji mu je prije dva tjedna nanio Dejan Leburić.

Jedina slovenska pobjeda djelo je njihovog najboljeg boksača Tadeja Černoge, koji je još jednom podijeljenom odlukom savladao danas vrlo dobrog hrvatskog prvaka Diega Mamića. Odmah nakon toga vrhunsku predstavu pružio je Filip Poturović, koji je jednoglasnom odlukom savladao Sadika Gashija, dok je pobjedu Vitezovima dobio Filip Kolar. On se treći put u posljednja dva tjedna borio protiv Edina Sejdinovića. Nakon što je svaki pobijedio po jednom podijeljenom odlukom, međusobnim omjer na 2:1 Kolar je osigurao ponovno na jednak način.

Do kraja susreta slavio je još Gabrijel Veočić, kojem je protivnik Aleš Drevenšek predao nakon prve runde te Leo Cvetković, koji je bio bolji od Kevina Gornika.

Hrvatski vitezovi slavili su u tri od dosadašnja četiri susreta i na jedan su korak od polufinala. Do sada je bolje od njih bila tek Crvena Zvezda, no Beograđanima još preostaje gostovanje u Zagrebu.

Linker
20. travanj 2024 22:58