Regija

Hrvoja Sepa za dva tjedna u Barceloni čeka ispit karijere: Čeka ga iskusni i opasni Latvijac

Hrvoje Sep

 Screenshot (youtube, Ffc)
Hrvatski poluteškaš nastupit će na Matchroomovoj priredbi i to će mu biti prvi ovogodišnji nastup

Jedan od boljih, ali i pritajenijih hrvatskih boksača, svakako je Hrvoje Sep (11-0-0). Hrvatski olimpijac iz Rio de Janeira trenutno je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri, a osam od ukupno jedanaest pobjeda, upisao je nokautom.

36-godišnjak iz Vrbanje, sela blizu Županje, posljednji nastup upisao je u 11. mjesecu prošle godine. Jednoglasnom odlukom Sep je savladao Serhiyja Demchenka, izuzetno čvrstog talijanskog boksača (23-16-1). Demchenko je samo jednom u karijeri nokautiran, a Sep se pridružio mnogima kojima to nije pošlo za rukom.

Hrvoja u prvom ovogodišnjem nastupu čeka boksač koji je nokautiran četiri puta u dosadašnjoj karijeri. Međutim, radi se o puno opasnijem protivniku od Demchenka. Latvijac Ričards Bolotniks suprotstavit će se našem boksaču, 1. travnja (četvrti mjesec) na Matchroomovoj priredbi u Barceloni. Bolotniks je u svojoj karijeri upisao 18 pobjeda (8 nokautom), šest poraza te jedan neriješeni ishod. Boxrec ga svrstava na 27. mjesto u poretku poluteškaša dok je Sep na 149. mjestu.

31-godišnji Bolotniks, bio je u nizu od sedam pobjeda, sve do osmog mjeseca protekle godine i svog trenutno posljednjeg nastupa. Tada je Britanac Joshua Buatsi prekinuo njegov niz, tako što ga je nokautirao u 11. rundi. Ipak, tko god prati boks, zna tko je i što je Joshua Buatsi (15-0-0, 13 KO) u svjetskom boksu. Radi se o 29-godišnjem Britancu, brončanim s Igara u Rio de Janeiru te osmom poluteškašu svijeta prema Boxrecu.

U svakom slučaju, Bolotniks je itekako ozbiljan protivnik i Sepa čeka najteži ispit u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Ipak, 36-godišnji hrvatski boksač ulazi u pozne boksačke godine i pravo vrijeme za iskorak upravo je sada. Može li Sep nastaviti svoj pohod ka svjetskom vrhu ili će se Bolotniks pokazati prevelikim zalogajem, saznat ćemo 01. travnja u Barceloni.

Linker
26. travanj 2024 03:15