Regija

Završen je četvrti dan U-22 EP-a za boksače: Gabrijel Veočić i Noa Ježek na korak su do medalje

Gabrijel Veočić

 Ranko Suvar/CROPIX
Najbolji mladi boksači Europe okupljeni su u Poreču, a hrvatski boksači pružaju dobre nastupe

Posljednja četiri dana, u Poreču se održava Europsko U-22 prvenstvo za boksače i boksačice. Hrvatska trenutno ima dvojicu predstavnika koji su se plasirali u četvrtfinale.

Noa Ježek u kategoriji do 71 kilogram prvi je hrvatski boksač koji je izborio četvrtfinale europske smotre. Ježek je u osmini finala jednoglasnom odlukom (5:0) savladao Čeha Adama Valenta, nakon tri dominantne runde. Član Titan Gyma iz Zagreba pokazuje sjajnu formu na ovom turniru te je legitiman kandidat za medalju.

Ježek se ove godine iz srednje kategorije spustio u kategoriju do 71 kilogram i čini se kako mu kategorija savršeno odgovara. Protivnik u četvrtfinalu bit će mu poljski predstavnik Mateusz Urban. Prođe li Ježek Poljaka, osigurat će najmanje brončanu medalju.

Drugi hrvatski predstavnik u četvrtfinalu jeste Gabrijel Veočić. Po mnogima najtalentiraniji naš mladi boksač, četvrtfinale je izborio u srednjoj kategoriji (-75 kg). 21-godišnji Brođanin, pobijedio je bosanskohercegovačkog predstavnika Lea Cvitanovića. Veočićev protivnik u borbi za medalju, bit će Sovak Lukas Ferneza. Ježek i Veočić u borbu za medalje idu isti dan, a to će biti subota 19. ožujka (treći mjesec).

Danas je započeo i turnir za boksačice. Hrvatska ima tri predstavnice, a to su Nikolina Ćaćić (-52 kg), Dea Bolanča (-57 kg) i Ana Stojanović (-63 kg). Dea Bolanča nastupila je već danas, no predstavnica splitskog Pit Bulla, oprostila se od turnira u osmini finala. Viceprvakinja Europe, Finkinja Vilma Vitanen bila je bolja od Bolanče kojoj je ovo bio debi na kontinentalnoj smotri.

Nikolina Ćaćić ozbiljan je kandidat za najviše postolje, a prvi nastup odradit će u petak, 18. ožujka. Protivnica će joj biti Irkinja Daina Marie Moorehouse, trostruka europska prvakinja u mlađim kategorijama. Ana Stojanović turnir započinje od četvrtfinala te će se boriti u petak, 18. ožujka. Protivnica će joj biti Finkinja Naiime Bulhan, a Stojanović jednom pobjedmo može osigurati minimalno brončanu medalju.

Uzbudljivi dani čekaju nas na EP-u u Poreču, a nadamo se što većem broju medalja od strane naših predstavnika.

Linker
18. travanj 2024 18:44