Regija

Hrvoje Sep doživio je prvi poraz u karijeri protiv odličnog latvijskog ‘Lava‘

Hrvoje Sep

 Screenshot (youtube, Ffc)
Hrvatski olimpijac s Igara u Rio de Janeiru izgubio je na Matchroomovoj priredbi u Barceloni

Nažalost, ponajbolji hrvatski profesionalni boksač Hrvoje Sep (11-1-0) pretrpio je prvi poraz u profesionalnoj karijeri. 36-godišnji borac iz dvorane Leonarda Pijetraja, izgubio je jednoglasnom odlukom od iskusnijeg i vrlo kvalitetnog Latvijca, Ričardsa Bolotniksa (19-6-1). Sep i Bolotniks otvorili su Matchroomovu priredbu u Barceloni, a publika je mogla uživati u stvarno odličnom meču.

Oba borca od samog početka aktivno su ušli u meč i bacali su puno udaraca prednjom lijevom rukom. Bolotniks i Sep cijelo vrijeme su stajali unutar dometa jedan drugom i neprestano su razmjenjivali udarce tijekom prve runde. Hrvatski boksač jako je lijepo eskivirao kad god bi Bolotniks napao lijevim krošeom, a oba boksača imala su dosta uspjeha s udarcima u tijelo protivnika. Vrlo aktivnu i sadržajnu prvu rundu imali smo prilike gledati u meču koji je otvorio priredbu u Barceloni.

Sep i Bolotniks drugu rundu također su započeli tako što su zauzeli sredinu ringa i nastavili s frekventnim razmjenama. Bolotniks se dobro zatvarao i teško je bilo pogoditi ga konkretnijim udarcima u lice. Ruke je konstantno držao visoko. Sep je priliku morao tražiti preko udaraca u tijelo, a Bolotniks je sve ljepše kontrirao i bio je bolji boksač tijekom druge runde. 32-godišnji Latvijac pokazao je kako se radi o izrazito ozbiljnom boksaču, što se uostalom i očekivalo. Bolotniks je jako dobro pogađao i ljevicom u tijelo Sepa, a tim udarcem često bi završavao svoje kombinacije od dva do tri uzastopna udarca. Sep nije imao naročito dobru drugu rundu, no nije se niti našao u nekoj većoj opasnosti, odnosno nije bio uzdrman.

Sep je odlučio jače pritisnuti u trećoj rundi, metu je pronalazio prednjim direktom, a ponekad i desnim aperkatom, ali Bolotniks je također djelovao sve opuštenije. Latvijac je na trenutke prezentirao uistinu lijepe boksačke kombinacije i gledali smo jako interesantan meč zavidnog tempa. Pijetraj je krajem runde savjetovao Sepa da mora radit više od protivnika te da više pokušava desnim krošeom kojim je nekoliko puta jako dobro pogodio Bolotniksa.

Hrvatski boksač je na zanimljiv način otvorio četvrtu rundu. Ruke je spustio, izazivao je Latvijca na ofenzivu i jako lijepo je eskivirao nekoliko pokušaja Bolotniksa. Pokušavao je Hrvoje sve više desnim krošeom i pronalazio je metu, ali često je bacao pojedinačne udarce, dok je Bolotniks u svakom napadu vezao po nekoliko udaraca. Sep je pokušavao vršiti pritisak na protivnika, ali mora se priznati kako je Bolotniks konstantno bacao udarce i bio je ipak nešto aktivniji borac nakon prve polovice meča ugovorenog na osam rundi.

Hrvoje je petu rundu otvorio u istom ritmu. Nastavio se kretati prema naprijed i Latvijac je konstantno bio u kretnjama prema natrag. Prednjim direktom pokušavao je neutralizirati napade Sepa koji je postajao sve agresivniji, ali i dalje je bacao manje udaraca od Bolotniksa. Kako je peta runda odmicala, dojam je bio da Bolotniks vidno usporava pod pritiskom Sep, a Hrvoje je kondicijski djelovao odlično i preuzimao je inicijativu.

Šesta runda pokazala je kako Bolotniks ipak ne opada kondicijski i latvijski ''Lav'' nastavio je aktivno pogađati jako lijepim kombinacijama. Bio je aktivniji i brži Bolotniks, no Sep niti trenutka nije prestajao s pritiskom i konstantno je bio unutar distance i neprekidno je napadao. Dojam je kako je mogao biti nešto aktivniji s udarcima koje je upućivao jer Latvijac je neprekidno plasirao udarce te je odavao dojam aktivnijeg borca. Bolotniks jako dobro započinje runde, ali kako se runde bliže kraju, Sep bi preuzeo kontrolu.

Bolotniks je i sedmu rundu otvorio frekventnim kombinacijama. Konstantno bi bacao po tri do četiri udarca unutar kombinacije, dok bi Sep pogađao pojedinačnim krošeima, aperkatima ili direktima u tijelo protivnika. Udarci Bolotniksa nisu djelovali naročito snažno, Sep niti jednom nije bio uzdrman unatoč brojnim primljenim udarcima u glavu, alI Latvijac je bio izuzetno precizan i aktivan. Nažalost, u sedmoj rundi Bolotniks je bio osjetno aktivniji i krajem runde, a Sep je bacao sve manje udaraca te je pretežno eskivirao ili primao udarce protivnika. Držao se Sep unutar meča, nije klonuo duhom niti se predavao. Bila je to tijesna borba nakon prvih sedam rundi, ali dojam je kako je Bolotniks bio ipak nešto aktivniji, dok je Sep pogađao snažnije udarce.

Osma runda manje-više bila je preslika prijašnjih sedam. Oba borca nastavila su u istom tempu i gledali smo jedan uistinu odličan meč. Niti jedan od dvojice poluteškaša nije razočarao, a fanovi su mogli uživati u ovakvom otvaranju boksačke priredbe. U nevjerojatnom tempu boksali su Sep i Bolotniks od početka pa sve do kraja osme runde.

Latvijski borac nadimka ''Lav (The Lion)'' na koncu je zasluženo slavio jednoglasnom odlukom (78-75 x2, 77-75). Bila je to 19. pobjeda u karijeri za Bolotniksa, inače 26. poluteškaša svijeta prema Boxrecu. Hrvoje Sep kući može ići podignute glave jer je pružio jako dobar meč protiv boksača koji je 97 mjesta ispred njega u Boxrecovom poretku poluteškaša. Nažalost, Sep nije danas napravio veliki iskorak, ali vjerujemo da će biti još prilike za 36-godišnjeg Slavonca.

Linker
10. travanj 2024 21:49