Regija

Idućeg tjedna na rasporedu je Državno prvenstvo Hrvatske u boksu

Jure Babić i Marko Miln (PH 2021.)

 Ranko Suvar/CROPIX
Paviljon 18 Zagrebačkog velesajma ponovno će ugostiti najbolje boksače u državi

Najbolji juniori i seniori hrvatskog boksa uskoro će ponovno u ring obračunati se međusobno za titulu onog najboljeg. Državno prvenstvo Hrvatske održat će se od 7. do 10. travnja u dvorani Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu, dvorani koja je ugostila i posljednjih nekoliko izdanja ovog turnira koji po pravilu izaziva veliki interes.

To znači da nema odmora za najbolje hrvatske boksače, od kojih su neki nastupili na nedavnom U-22 Europskom prvenstvu. Prije svih se tu misli na zlatnog do 75 kilograma, Gabrijela Veočića te brončanog do 71 kilogram, Nou Ježeka. Gabrijel u istoj kategoriji brani naslov prvaka države, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se njegov veliki rival Ježek za ovo natjecanje vratiti toj kategoriji ili će ostati u nižoj te tamo tražiti svoj prvi naslov državnog prvaka.

U četvrtak bi tako trebale biti odrađene prijave te eventualni preliminarni mečevi. Petak donosi cjelodnevni program četvrtfinalnih ogleda, polufinala su na rasporedu u subotu, a finala u nedjelju, ona juniorska od 10, a seniorska od 12 sati.

Prošle godine seniorske titule prvaka države uzeli su Diego Mamić (do 60 kilograma), Matteo Komadina (do 64 kilograma), Filip Kolar (69 kg), Gabrijel Veočić (75kg), Luka Plantić (81kg), Toni Filipi (91kg) i Marko Milun (+91kg). Tim putem su samo Plantić i Milun obranili titulu od godinu ranije, a vidjet ćemo hoće li ovog puta u tome uspjeli više boksača. Također je važno navesti kako je prošlogodišnjih sedam titula otišlo u sedam različitih klubova.

Konkurencija je ponovno obogaćena nekim novim imenima čiji najbolji rezultati tek dolaze, no tko zna, možda već ove godine netko iskorači kao što je to prošle godine napravio recimo Filip Kolar. Točne kategorije i prepozicije moći će se pronaći na službenim stranicama Hrvatskog boksačkog saveza.

Linker
14. travanj 2024 13:51