Regija

Ikone grapplinga čestitale Ishiiju na pobjedi: ‘On je jako dobar predstavnik japanske radne etike‘

John Danaher, Satoshi Ishii i Gordon Ryan

 Instagram (john Danaher)
John Danaher i Gordon Ryan pripremali su Ishiija za sinoćnji nastup na FNC-u

Odličan nastup odradio je Satoshi Ishii na sinoćnjem FNC 6 eventu. Vjerojatno najzvučnije ime na cijeloj priredbi opravdalo je svoju reputaciju i Charlie Milner završen je nakon samo 40 sekundi borbe.

Brzo je olimpijski pobjednik u judu srušio britanskog borca, a jako dobrim ''GNP-om'' doslovno je uspavao Charlieja Milnera. Ishii se uspješno vratio MMA-u nakon gotovo godinu dana izbivanja iz MMA borilišta.

Hrvatsko-japanski borac kroz proteklih godinu dana odradio je tri kickboksačka meča i slavio je u sva tri. Ipak, zaželio se Satoshi MMA-a i to se vidjelo sinoć u Karlovcu. Najavio je Satoshi kako se raduje pokazati svoj napredak, a Charlie Milner nije imao apsolutno nikakve šanse.

Oni koji malo pomnije prate Ishiija, mogli su primijetiti kako je Satoshi u posljednje vrijeme trenirao u Texasu, pod mentorstvom Johna Danaher. Fanovima grapplinga ne treba naročito predstavljati Johna Danahera.

Radi se o jednom od najvećih stručnjaka u povijesti tog sporta, a neki od njegovih najpoznatijih boraca su Gordon Ryan, Garry Tonon, Nicky Ryan, Eddie Cummings itd. Georges St-Pierre također voli surađivati s Danaherom, a ''Danaherov odred smrti (Danaher Death Squad) godinama je bio jedan od najjačih grappling timova na svijetu.

55-godišnji John protekle godine otvorio je dvoranu u Austinu u Texasu, a Gordon Ryan mu se priključio. Obojica su proteklih tjedana objavljivali fotografije s Ishiijem, a nakon sinoćnje Satoshijeve pobjede, uslijedile su i čestitke Ryana i Danahera koji su uistinu ikone grapplinga.

''Čestitke Satoshiju Ishiiju. On je upravo pobijedio u svom MMA meču, a do pobjede je došao tehničkim nokautom nakon udaraca laktom. Pobjedu je ostvario u Europi nakon što je trenirao s nama u Austinu. On je bio olimpijski prvak, kao i prvak Japana u judu, a trening s njime sjajno je iskustvo učenja. Uvijek sam sretan gledajući spajanje juda s jiu-jitsuom, jer ti sportovi jako su komplementarni. Čestitke Ishii San! On je jako dobar predstavnik nevjerojatne radne etike koju posjeduju japanski sportaši i svakodnevno daje sve od sebe na treninzima. Sjajno je vidjeti kako je njegov naporan rad nagrađen pobjedom'', napisao je Danaher, a Ryan je bio puno kraći napisavši:

''Čestitke Ishiiju na njegovoj pobjedi tehničkim nokautom. Tako sam sretan zbog tebe.''

Ishii se obojici zahvalio, a preostaje nam vidjeti hoće li Satoshi nastaviti suradnju s ovim odličnim grapplerima. Ishii voli obilaziti razne dvorane diljem svijeta i bit će zanimljivo vidjeti gdje će se odraditi svoje sljedeće pripreme.

Linker
24. travanj 2024 04:32