Regija

Ilić odgovorio sucu pa poslao poruku Shlemenku: ‘Nisi trebao prekinuti meč, ostalo je sedam sekundi. Ovo nije gotovo‘

Aleksandar Ilić

 DONAT SOROKIN/TASS/PROFIMEDIA Donat Sorokin/tass/profimedia
‘Joker‘ se ponovno oglasio na temu spornog prekida kojeg je u petak doživio u Rusiji

Aleksandar Ilić u petak je izgubio od Alexandra Shlemenka tehničkim nokautom u prvoj rundi, a ono o čemu se u regionalnim borilačkim krugovima najviše polemizira nakon tog meča jest prekid kojim okončan - odnosno je li isti došao prerano. "Joker" je odmah nakon borbe izjavio da je sudac prerano prekinuo meč, ponovio je to u kasnijoj objavi na Instagramu, a sada je na istoj društvenoj mreži objavio niz "storyja" u kojima se bavi spornim završetkom glavne borbe večeri na RCC 17 priredbi koja se održala u Jekaterinburgu.

Povod Ilićevim posljednjim objavama jesu izjave suca koji je u svojoj izjavi nakon meča ustvrdio kako je prekinuo borbu, između ostalog, i zato što je srpski borac "vrištao" - što apsolutno nije točno.

"Nisam vrištao. Imao sam bolni izraz lica, to je istina, ali ostatak udaraca je odsjeo u bloku. Shlemenko mi je držao nogu, nisam mogao napraviti ‘roll‘ u početku, ali bio sam u meču cijelo vrijeme, potpuno oporavljen nakon četiri-pet njegovih udaraca u blok, spreman da ustanem. Nisi trebao prekinuti ovu borbu na ‘main eventu‘, ne na ovaj način. Kada pogledate prekid u prvoj borbi, Shlemenkove ruke bile su na podu, dobivao je čiste udarce, a moje su ruke bile podignute", rekao je Ilić pa dodao:

"Na kraju sam krenuo raditi ‘rolling‘ i u tom je trenutku sudac zaustavio borbu, bez ikakvih upozorenja da će to napraviti ako se ne budem branio. Ja sam se branio cijelo vrijeme. Pogledajte prekid u prvoj borbi, njegove ruke su cijelo vrijeme na podu, dok sam ja držao ruke dignutima. Ostalo je sedam sekundi do kraja prve runde, sedam sekundi! To nije način da se završi glavna borba večeri. Shlemenko me pritisnuo, ne želim ništa oduzeti njegovoj pobjedi. Bio si bolji te večeri, imao si bolju taktiku i ‘gameplan‘, pobijedio si u prvoj rundi, ali ovo nije završeno i ti to znaš".

U trećem Instagram "storyju", Ilić se nastavio izravno obraćati Shlemenku: "Pobijedio si prvu rundu, ali si gledao puno mečeva u kojima se borci koji su izgubili prvu rundu vrate jači. Ja sam izgubio dvije runde od Janikowskog, a onda ga nokautirao u trećoj. Bilo je puno borbi u kojima se ozlijeđeni borac vratio i pobijedio. Bio sam tamo cijelo vrijeme. Nema problema, rezultat je 1-1, ali hajdemo odraditi treću borbu".

Linker
26. travanj 2024 22:20