Regija

Talentirani srpski teškaš nakon razgovora s Hrgovićem potpisao jedan od najvažnijih ugovora u karijeri

Dušan Veletić i Filip Hrgović
 Instagram
‘Filip i ja smo odradili puno zajedničkih treninga, bilo je to jedno od mojih najboljih iskustava‘

Ugledni Team Sauerland u svoje je redove doveo vrlo talentiranog srpskog teškaša Dušana Veletića (4-0-1).

Riječ je o 25-godišnjaku rođenom u Bosni i Hercegovini (Ilidža), a ujedno i boksaču iza kojeg je trenutno pet profesionalnih nastupa.

Veletić je, prema BoxRecu, najbolje rangirani srpski teškaš koji trenutno zauzima 126. mjesto na njihovoj ljestvici.

Dušan je u dosadašnjoj karijeri upisao četiri pobjede i jedan neodlučeni ishod, a posebno je zanimljiv podatak taj da je kombinirani omjer njegovih protivnika u trenutku borbe s njim iznosio impresivnih 34-2!

Veletić je prvi profesionalni meč uspješno odradio protiv debitanta Željka Tomića. U svom drugom nastupu pobijedio je Robina Ocha koji je tada imao 6-0, a uslijedila je potom i neodlučena borba protiv Andreja Pešića koji je u taj meč ušao s 9-2. Nakon dvoboja sa sunarodnjakom Dušan je svladao Stanislava Kutina (tada 7-0), dok je u svom posljednjem nastupu iz studenog 2019. odnio pobjedu protiv Albona Pervizaja koji je tada također bio neporažen (12-0).

Team Sauerland mladog je teškaša predstavio kao vrlo uzbudljivog boksača koji je sparirao s mnogim poznatim imenima, a sam Veletić je u intervju za službeni kanal ove promotorske kuće posebno istaknuo Filipa Hrgovića i to ne samo kao sparing partnera već i kao nekoga tko ga je puno savjetovao, ali mu i preporučio dolazak kod braće Sauerland.

"Bilo je sjajno. Proveo sam s njim tri tjedna. Odradili smo puno zajedničkih sparinga i treninga, a Filip i njegovi treneri bili su prema meni vrlo prijateljski nastrojeni. Bilo je to jedno od najboljih iskustava u mom životu", izjavio je Veletić koji je u nastavku naveo još nekoliko imena s kojima je sparirao, između ostalog i s Krzysztofom Glowackim, Alexanderom Povetkinom, ali i hrvatskim boksačima Alenom Babićem i Markom Milunom.

Dušan je u istom razgovoru kao neke od svojih najvećih prednosti istaknuo brzinu, eskivaže i kontre.

"Vrlo sam brz i eksplozivan za teškaša. Mlad sam, ići ću korak po korak i vjerujem da ću ostaviti traga u teškoj kategoriji. Mislim da uz dobre trenere, promotore i tim mogu doći do TOP 10", poručuje Veletić.

Linker
20. travanj 2024 13:56