Regija

Islam Makhachev odgovorio Michaelu Chandleru: ‘Molim te začepi i stani u red‘

Islam Makhachev

 Instagram (islam Makhachev)
Sjajni dagestanski borac smatra kako Michael Chandler nije u poziciji da komentira njegov rezime

Islam Makhachev figura je koja često dijeli MMA fanove onda kad je u pitanju opravdanost njegovog napada na titulu. Dagestanac će 22. listopada (10. mjesec) imati priliku osvojiti titulu prvaka u lakoj kategoriji, a na drugoj strani naći će se Charles Oliveira.

Makhachev je napad na titulu izborio nakon deset uzastopnih pobjeda, ali podijeljenost fanova stvara se pogledom na protivnike koje je pobijedio. Dan Hooker nominalno je najzvučnije ime koje je Makhachev pobijedio, jer Novozelanđanin je u tom trenutku bio šestorangirani borac UFC-ove lake kategorije. Makhachev je nakon njega pobijedio Bobbyja Greena i to je pobjeda nakon koje će dobiti ‘‘title shot‘‘.

Nakon pobjede nad Greenom, čak je i sam Dana White govorio kako to nije pobjeda kojom se dobiva ‘‘title shot‘‘ i najavio je kako će Makhachevu trebati još jedna pobjeda, vjerojatno protiv Beneila Dariusha s kojim se prvotno i trebao boriti, ali Beneil je otkazao nastup zbog ozljede i uskočio je Green. Nakon što je Oliveira pobijedio Gaethjea, postao je sve veći pritisak i potražnja ka ugovaranju meča između Makhacheva i Oliveire, a tada se i Dana White predomislio.

Dagestanac će tako napasti pojas nakon pobjede protiv nerangiranog protivnika, ali ne treba smetnuti da je na deset uzastopnih pobjeda. Makhachev je čak i favorit protiv Charlesa Oliveire koji je u očima mnogih prvak te kategorije, ali pad na vagi ga je koštao titule. Sve to pomalo iznenađuje Michaela Chandlera koji je za MMA Fighting dao svoj osvrt:

‘‘Nemam ništa protiv Islama, izgleda odlično. Kažu da na trenutke izgleda nepobjedivo, no taj lik se uistinu s nikim nije borio. To je sva istina, zato što je pobijedio 14. na rang ljestvici i Dana Hookera, koji je tada imao tri ili četiri poraza u nizu. Sada će ljudi reći da sam i ja preko Hookera došao do borbe za titulu, ali ja sam se s njim borio u drugačijem trenutku. On je došao nakon 25 minuta s Poirierom koji je tada bio drugi borac u kategoriji. Ne kažem da Islam nije dobar, samo mislim da ga se prerano slavi‘‘

Naravno da se Chandlerovi komentari nisu svidjeli Makhachevu koji je vrlo brzo odgovorio putem Twittera.

‘‘Haha, tvoje jedine dvije pobjede u UFC-u su protiv Hookera koji je došao nakon poraza i protiv Tonyja (Fergusona) koji sada ima pet poraza zaredom. Molim te začepi i stani u red.‘‘, poručio je Islam.

Makhachev je ovdje donekle u pravu. Michael Chandler trebao je samo jednu UFC pobjedu prije napada na titulu, a ona je došla protiv tada šestorangiranog Hookera. Odmah nakon toga Chandler je dobio priliku boriti se za upražnjeni tron koji je Khabib Nurmagomedov napustio. Charles Oliveira pobijedio je Chandlera prekidom u drugoj rundi, a nakon toga Chandleru je uslijedio i poraz od Justina Gaethjea. U prošlom nastupu porazio je Tonyja Fergusona koji je tada bio sedmorangirani borac u kategoriji, a sada zauzima 15. mjesto u poretku izazivača.

Dakle Chandler nema niti jednu top 5 pobjedu unutar UFC-a, a ukupno ih ima dvije. Unatoč tome, jednom se već borio za titulu, dok će Makhachev tek prvi put dobiti priliku. Svaka čast Michaelu Chandleru, ali nije u poziciji iz koje može komentirati Islamov UFC rezime.

Linker
26. travanj 2024 15:02