UFC

UFC uistinu ne štedi Armana Tsarukyana: Armenca krajem godine čeka jako težak meč

Arman Tsarukyan i Damir Ismagulov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iako mu je tek 25 godina, UFC ga konstantno uparuje s jako dobrim borcima

25-godišnji Armenac Arman Tsarukyan (18-3-0, 5-2 UFC) bez ikakve dileme jedan je od najtalentiranijih boraca UFC-ove lake kategorije. Trenutno desetorangirani izazivač te kategorije iza sebe ima pet pobjeda i dva poraza pod okriljem UFC-a.

Međutim, oba poraza pretrpio je od vrlo kvalitetnih protivnika. Još u četvrtom mjesecu 2019. godine, UFC ga je već u debiju upario s Islamom Makhachevim. Vrlo dobar otpor pružio je Tsarukyan, ali Dagestanac je jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 29-28) došao do pete uzastopne pobjede (sada ih ima 10).

Vidjelo se da Arman posjeduje kvalitetu unatoč porazu, a nakon toga upisao je pet pobjeda zaredom. Mladi Armenac pobjeđivao je vrlo respektabilna imena kroz tih pet nastupa. Oliver Aubin-Mercier, Davi Ramos, Matt Frevola, Christos Giagos i Joel Alvarez borci su protiv kojih je slavio, a Giagosa i Alvareza završio je tehničkim nokautom.

Uslijedio je meč protiv Mateusza Gamrota, a nakon pet rundi borbe na strašno visokoj razini i u visokom tempu, slavio je Poljak jednoglasnom odlukom (48-47 x3). Bila je to tijesna odluka koja je mogla otići i na stranu Tsarukyana, a ukoliko zavirite u mmadecisions.com, vidjet ćete kako je većina medijskih predstavnika bodovala meč u korist Armana, a čak su i fanovi uglavnom vidjeli njega kao pobjednika (60-40 posto je omjer kad su glasovi fanova u pitanju).

Tsarukyanu se ipak poraz piše, a UFC ga nastavlja ‘‘častiti‘‘ vrlo teškim protivnicima protiv kojih ne može dobiti puno po pitanju rankinga, a morat će se dobrano namučiti da dođe do pobjede.

Naime, Damir Ismagulov (24-1-0, 5-0 UFC) njegov je sljedeći protivnik. Bivši prvak lake kategorije u M-1 organizaciji sjajne nastupe prezentirao je pod okriljem UFC-a i trenutno je neporažen u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Posljednji nastup odradio je u šestom mjesecu ove godine, a podijeljenom sudačkom odlukom slavio je protiv Gurama Kutateladzea. I tu su medijski predstavnici meč bodovali uglavnom u korist Kutateladzea, ali bila je to fantastična borba i mnogi su poslije komentirali kako oba borca imaju kvalitetu za biti unutar top 10.

Ismagulov je trenutno 12. u poretku izazivača i napadat će Tsarukyanovu desetu poziciju. 31-godišnji Kazahstanac sjajan je borac i Tsarukyan će morati pružiti sjajno izdanje da bi se vratio pobjedama.

Borba će se održati 17. prosinca (12. mjesec) u sklopu UFC Fight Night 217 priredbe. Event predvode Jared Cannonier i Sean Strickland, a bit će to ujedno i posljednji UFC-ov event u 2022. godini, a nakon toga uslijedit će pauza koja će potrajati gotovo punih mjesec dana.

I dok UFC neke borce poput Paddyja Pimbletta pažljivo gradi uparujućih protiv nižerangiranih protivnika, Arman Tsarukyan u debiju se borio protiv Makhacheva, a kroz prvih osam UFC nastupa kavez će dijeliti i s Mateuszom Gamrotom, Damir Ismagulovim, kao i svim gore nabrojanim respektabilnim borcima. Sve to samo je dokaz kvalitete ovog 25-godišnjaka koji u ranoj fazi svoje karijere skuplja vrijedno iskustvo i bit će zanimljivo vidjeti koliko će daleko dogurati.

Linker
19. travanj 2024 19:00