Regija

Ivan Dijaković podsjetio na svoju prognozu otprije sedam godina: ‘Ovo je najveći talent u Hrvatskoj‘

Ivan Dijaković i Roberto Soldić

 Facebook (ivan Dijaković)
Poznati menadžer i vlasnik UFD Gyma u Dusseldorfu vjerovao je u Soldića od samih početaka

Priča Roberta Soldića koji je vrlo mlad došao u Njemačku s dvije torbe i 150 eura u džepu dobro je poznata svim fanovima ponajboljeg hrvatskog MMA borca. Nekoliko godina kasnije, Roberto Soldić jedan je od najboljih boraca na svijetu u svojoj kategoriji i član je elitne ONE Championship organizacije.

20 pobjeda i tri poraza upisao je Soldić u dosadašnjoj karijeri, a uvelike zaslužan za njegov uspjeh je Ivan Dijaković. Spomenuti Dijaković obnaša ulogu Soldićevog menadžera, a Soldić trenira u njegovom UFD Gymu koji se nalazi u Dusseldorfu.

Soldić i Dijaković nisu samo poslovni partneri, nego i veliki prijatelji, moglo bi se reći ‘‘braća koja dolaze od različitih majki‘‘. Veliko prijateljstvo vlada među njima dvojicom, a Soldić je svjestan da je Ivan Dijaković vjerovao u njeg kad je bio daleko od statusa elitnog borca i daleko od velike pozornice.

Dokaz tome jest i Facebook objava koju je Ivan Dijaković danas podijelio na svom Facebook profilu. Ivan se prisjetio statusa iz 2016. godine, a radi se o zbilja zanimljivom povratku u prošlost.

‘‘Roberto Soldić, 6. mjesto u Hrvatskoj! Najveći talent u Hrvatskoj, Bosni, Hercegovini i Njemačkoj za mene. Tek smo počeli!‘‘, napisao je Dijaković prije točno sedam godina, a tada je podijelio i poredak najboljih hrvatskih velteraša prema Tapologyju.

Roberto je u tim trenucima bio borac s pet pobjeda i jednim porazom, odnosno na samom početku svoje karijere. Dijaković je jako brzo prepoznao talent, a ispostavilo se da je bio i više nego u pravu.

Soldić je danas uz Antu Deliju uvjerljivo najbolji hrvatski MMA borac, a tek mu je 28 godina. Najbolje tek slijedi, a samo nebo je granica za Soldića i njegovog menadžera Ivana Dijakovića.

Linker
06. travanj 2024 11:17