Regija

Murad Ramazanov za FS: ‘Soldić je odbio revanš protiv mene, što sada imate za reći?‘

Murad Ramazanov

 Screenshot (youtube, One Championship)
Neporaženi Dagestanac razočaran je raspletom situacije s našim borcem

Gotovo puna tri mjeseca prošla su od borbe između Murada Ramazanova i Roberta Soldića. Bio je to debi ponajboljeg hrvatskog MMA borca pod okriljem ONE Championship organizacije, ali borba je završila onako kako nitko nije priželjkivao.

Nakon samo tri minute borbe, Ramazanov je Soldića pogodio koljenom u međunožje. Bio je to jak, ali i nedozvoljen udarac. Soldić nije mogao nastaviti s borbom nakon toga i borba je okončana ‘‘no contestom‘‘, odnosno bez pobjednika. Ramazanov je bio vidno razočaran, ali krivica je isključivo njegova i morao je pomiriti se tom činjenicom.

Oba borca pokazala su interes za ponavljanjem borbe i očekivalo se da će ONE Championship brzo objaviti datum revanša. Međutim, vrijeme je prolazilo, a revanš nije bivao službeno ugovoren. To je poteglo određena pitanja, a sumnja u održavanje revanša dodatno se povećala nakon što je Murad Ramazanov komentirao neke od ONE-ovih objava na društvenim mrežama.

Jedna od takvih objava bila je ona na kojoj je ONE izlistao više boraca uz pitanje: ‘‘Što mislite tko će prvi doći do ONE-ove titule u 2023. godini?‘‘

Roberto Soldić dio je te fotografije na kojoj ONE traži fanove da se izjasne, ali mjesta za Murada Ramazanova nije bilo. Time su čelnici ONE-a potaknuli ideju da bi Soldić uskoro mogao napasti pojas koji drži Christian Lee, dok bi revanš protiv Murada Ramazanova otpao, barem zasad. Murad Ramazanov komentirao je njihovu objavu dvama komentarima.

‘‘Roberto me se boji‘‘, prvi je njegov komentar, a u drugom je ostavio dva smajlića koja prikazuju plakanje od smijeha i još dva smajlića koja označavaju pljesak.

Ponukani time, kontaktirali smo Murada Ramazanova (kasnije i Soldića, ali Roberto se nije izjasnio), kako bismo potražili objašnjenje njegovih komentara. Dagestanac je pristao za Fight Site dati osvrt na svoje komentare.

‘‘Uistinu se želim boriti s njim. Rekao sam u intervjuu uoči prve borbe da će on shvatiti kako nikad nije vidio nešto ovakvo. Osjetio sam njegov strah. Ja sam drukčija životinja.‘‘, započeo je Ramazanov, a zatim je nastavio s optužbama na račun Soldića.

‘‘On je dobar borac i sportaš, ali nije ratnik. Ja se želim boriti samo protiv jakih boraca. Nakon što nam je prekinut meč, čelnici ONE-a htjeli su revanš, svi su htjeli revanš. Ja čekam tu borbu, ali rečeno mi je da se on ne želi boriti protiv mene. Sve je do njegove želje. Napisao sam da me se boji, a njegovi fanovi iz Europe počeli su me vrijeđati. Što sada imaju za reći kad je očito da izbjegava borbu protiv mene? Ja respektiram svakog i prema svima se dobro odnosim, ali imam i određene sportske interese. Pustite me da uništim neprijatelja ili neka on uništi mene. To je moj način.‘‘, poručio je Murad.

Neporaženi Dagestanac u nastavku razgovora istaknuo je svoju želju da se što prije bori za naslov prvaka, a Soldiću je poručio da treba biti hrabriji. Ramazanov nam je otkrio i tko bi trebao biti sljedeći Soldićev protivnik, a danas je iz ONE Championshipa došla i potvrda njegovih navoda.

‘‘Ja se moram boriti za titulu i već sam se trebao boriti za titulu prvaka. Roberto treba biti hrabriji, a mislim da će se boriti protiv mog bivšeg rivala, (Zebaztiana) Kadestama).‘‘, otkrio je Ramazanov.

Soldić i Zebaztian Kadestam uistinu će se boriti, a meč je zakazan za 5. svibnja (peti mjesec) ove godine. Kadestam je nekadašnji prvak ONE Championshipa, a krajem 2021. godine izgubio je od Murada Ramazanova jednoglasnom odlukom sudaca. Nakon što nam je Murad Ramazanov dao kraći intervju, zatražili smo osvrt Ivana Dijakovića, Soldićevog menadžera. Dijaković je poručio da se Roberto apsolutno nikog ne boji i da nikada u karijeri nije odbio protivnika.

Ramazanov tvrdi drukčije, a ostaje nada da ćemo kasnije ove godine ipak dobiti priliku pogledati revanš ove dvojice ponajboljih ONE-ovih MMA boraca. Šteta je da priča završi na onom ‘‘no contestu‘‘.

Linker
20. travanj 2024 00:22