Regija

Ivan Erslan napokon dobio novi datum napada na titulu! Protiv Chuzhigaeva se bori krajem godine

Erslan vs. Chuzhigaev

 Instagram (ksw Mma)
Nadamo se da ovog puta neće biti problema i otkazivanja borbe

Sredinom ovog mjeseca hrvatski poluteškaš trebao je napasti KSW-ovu titulu iste kategorije koku trenutno drži Ibragim Chuzhigaev, te nakon priprema u American Top Teamu na Floridi borba mu je otkazana. Chuzhigaev nije mogao napustiti Rusiju zbog opće mobilizacije koja je tada bila proglašena, a nitko od rangiranih poluteškaša tada nije prihvatio borbu s Ivanom.

‘‘Na moje veliko razočarenje borba za pojas 14.10. je otkazana i neće se dogoditi. Puno je tu meni nejasnih stvari i neobjašnjivih za tako veliku organizaciju kao što je KSW. Ibragim nije uspio doći u Poljsku zbog sankcija vezanih za Rusiju, a uz sve napore organizacije zamjena nije pronađena. Borba je ponuđena svim rangiranim borcima KSW-a i nitko nije prihvatio borbu.‘‘, rekao je tada Erslan.

No KSW mu se ipak uspio iskupiti do kraja ove godine! Naime, Chuzhigaev i Erslan borit će se za titulu poluteške kategorije na KSW 77 priredbi koja se održava 17.12., otprilike dva mjeseca nakon što se borba originalno trebala održati.

Lijepo je da su uspjeli do kraja godine organizirati ovu borbu, no Erslanov kamp kojeg je radio u sjedištu ATT-a mu je praktički propao. Istina je da Chuzhigaev nije mogao napustiti Rusiju zbog gore navedene situacije, no iz KSW-a su ispali uistinu neozbiljni zbog činjenice da već i ranije nisu osigurali barem jednu zamjenu barem za borbu u kojoj je pojas u igri.

Kako bilo, nadamo se da Ivan kući donosi KSW-ovu titulu koja bi mu osigurala bolju pregovaračku poziciju ukoliko bi se odlučio sreću potražiti negdje drugo.

Linker
18. travanj 2024 16:10