Regija

Ivan Erslan podijelio loše vijesti: Otkazana je njegova borba za KSW-ovu titulu prvaka

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Hrvatski poluteškaš trebao se po drugi put u karijeri boriti za taj pojas, ali meč je otkazan

Iako je prošao sjajne pripreme te je djelovao spremnije nego ikad ranije, Ivan Erslan (12-1-0) nažalost neće imati priliku prezentirati svoje vještine 14. listopada (10. mjesec) na KSW 75 eventu.

Hrvatski poluteškaš trebao se obračunati protiv Ibragima Chuzhigaeva za KSW-ovu titulu prvaka poluteške kategorije. 31-godišnji ruski borac titulu je osvojio u prvom mjesecu ove godine i protiv Erslana je trebao prvi puta braniti pojas prvaka. Nažalost, Erslan je na svom Instagram profilu otkrio kako je meč otkazan.

‘‘Na moje veliko razočarenje borba za pojas 14.10. je otkazana i neće se dogoditi. Puno je tu meni nejasnih stvari i neobjašnjivih za tako veliku organizaciju kao što je KSW. Ibragim nije uspio doći u Poljsku zbog sankcija vezanih za Rusiju, a uz sve napore organizacije zamjena nije pronađena. Borba je ponuđena svim rangiranim borcima KSW-a i nitko nije prihvatio borbu.‘‘, započeo je Erslan.

‘‘Puno odricanja, truda, krvi i znoja je uloženo u ovaj kamp, više nego u iti jedan do sad. Bio sam spreman psihički i fizički postati prvakom KSW-a. Bog ima druge planove i tko sam ja da se miješam. Vidimo se uskoro. Odgađate neodgodivo!‘‘, napisao je Erslan u svom priopćenju putem Instagrama.

Prava je šteta što Erslan neće imati priliku nastupiti nakon što se naporno pripremao u Americi, a pomalo je nejasno kako KSW nije imao spremnu zamjenu kad se unaprijed moglo znati da bi Chuzhigaev mogao imati problema s obzirom na rat između Rusije i Ukrajine.

Ovako su Poljaci ostali bez glavne borbe večeri za taj event, a pretpostavka je da će Robert Ruchala i Damian Stasiak ili Luis Henrique da Silva i Tomasz Narkun predvoditi taj event.

Linker
20. travanj 2024 11:56