Regija

Ivan Erslan otkrio pod okriljem koje promocije će odraditi svoju iduću borbu

Ivan Erslan

 Sebastian Rudnicki/KSW
O raznim za Ivana se opcijama govorilo nakon pobjede na FNC priredbi u Osijeku

Impresivnu izvedbu i pobjedu protiv Luisa Henriquea da Silve upisao je Ivan Erslan na FNC 4 priredbi, koja se prošlog mjeseca održala u Osijeku. Prije same borbe otkrio nam je kako nju vidi kao ulaznicu u UFC, a svakako je vrlo jaka reference toj izjavi podatak da je pobjedom protiv istog protivnika to izborio danas renomirani UFC poluteškaš, Johnny Walker. Isto tako, Ivan nam je otkrio kako mu ugovor s KSW promocijom donosi još jednu borbu, no isto tako da je njegov vremenski rok istekao, radi čega se može boriti bilo gdje ili tražiti novog poslodavca.

Sve to vodilo je mnogim špekulacijama o tome gdje će se Ivan idući put boriti. Hoće li njegov menadžment pristupiti UFC-u i dogovoriti taj veliki transfer? Hoćemo li ga možda opet gledati u FNC borilištu ili će odabrati dovršiti taj ugovor s Poljacima? Čini se kako je odgovor odlučio on sam dati putem svog Instagram profila.

U obliku InstaStoryja objavio je fotografiju koju je zapravo KSW podijelio istog dana, a riječ je o jednom trenutku iz njegove borbe protiv Tomasza Narkuna, u kojoj krajem 2020. godine nije uspio doći do titule poljske promocije. Kraj nje je napisao kako je lekcija naučena te ostavio KSW-u značajnu poruku: "Uskoro se vidimo". Čini se da je to dovoljno da zaključimo kako je odlučio još malo izgraditi ime na velikoj sceni koju nudi KSW-ovo borilište.

image
Instagram (Ivan Erslan)

Erslan je u svojoj posljednjoj borbi savladao unutar KSW-a savladao Przemyslawa Mysialu, a bio je to okršaj dva u tom trenutku prethodna izazivača. Ivan je time ponovno došao u dobru poziciju za novi napad na titulu, što je rezultiralo postavljenjem na drugo mjesto KSW-ove ljestvice izazivača poluteške kategorije. Poljaci su inače ljestvice odlučili uvesti od ove godine.

Prvaka Narkuna ovog vikenda čeka novi izazov, odnosno nova obrana titule. Pokušat će ga zaustaviti Ibragim Chuzhigaev. 32-godišnji Narkun veliki je favorit za uspješan dolazak do šeste obrane titule prvaka kategorije do 93 kilograma. U njoj je zadnji poraz doživio još 2014. godine, kad ga je savladao Goran Reljić. Goranu se kasnije revanširao oduzevši mu titulu koju još uvijek ima u svom vlasništvu. Dva puta je pokušao osvojiti KSW-ovu teškašku titulu, no protiv Phila de Friesa nije mogao.

Linker
20. travanj 2024 16:16