Regija

Napokon je potvrđeno: Darko Stošić borit će se za KSW-ov pojas teške kategorije!

Phil De Fries vs. Darko Stošić

 Ksw
Sjajne vijesti za srpskog borca, stigle su od strane najjače poljske MMA promocije

Već neko vrijeme, šuška se kako će Darko Stošić biti idući izazivač Phila De Friesa za pojas KSW-ove teške kategorije. Oba borca višestruko puta prozivali su se putem društvenih mreža i svi su se polako već pitali, što poljska promocija čeka s ugovaranjem toga meča. Čekanja više nema, meč je službeno ugovoren.

KSW je putem službenog Twitter profila obavijestio svoje fanove kako su postignuti svi dogovori, a poznat je i datum održavanja. Stošić i De Fries borit će se u drugom mjesecu, točnije 26. veljače. Mjesto održavanja, bit će glavni grad Poljske, Varšava. Dvojica teškaša vjerojatno će i predvoditi KSW 67 priredbu.

29-godišnji Darko Stošić (16-4-0, 3-0 KSW), početkom 2020. godine, otpušten je iz UFC-a nakon tri poraza u nizu. Ipak, Srbin se nije klonuo duhom nakon toga i potpisao je ugovor s najjačom poljskom MMA promocijom te ponajboljom MMA organizacijom u Europi. Darko je debitirao u trećem mjesecu prošle godine, nokautiravši Michala Wlodareka u drugoj rundi. Nakon toga, Stošić je upisao još dvije pobjede, a zanimljivo je kako su se sva tri protivnika zvala Michal. Kita i Andryszak bili su preostale dvije žrtve. Stošić je Kitu nokautirao u prvoj rundi, dok je Andryszaka savladao podijeljenom sudačkom odlukom. Darko je dokazao kvalitetu u jako kratkom periodu unutar KSW-a i očekivano je dobio priliku za napasti pojas.

Phil De Fries (20-6-0, 1 NC, 6-0 KSW) neće biti lak zalogaj. 35-godišnji Britanac, ima donekle sličnu priču onoj Stošićevoj. Njegova UFC-a avantura nije prošla najbolje. Dvije pobjede i tri poraza, njegov je UFC rezime, no gubio je od zvučnih imena kao što su Matt Mitrione, Todd Duffee i najzvučnije među njima, Stipe Miočić. Sada već davne 2013. godine, De Fries je otpušten nakon dva poraza u nizu, a nakon toga, borio se za niz raznih promocija. Vrijedi spomenuti kako je 2014. godine izgubio i od Satoshija Ishiija, jednoglasnom odlukom na Inoki Genome Fight 1 priredbi.

Britanac se na koncu pronašao u KSW-u i tu uživa najbolje trenutke svoje karijere. Odmah u debiju 2018. godine, De Fries je osvojio pojas u teškoj kategoriji, savladavši Michala Andryszaka. Uslijedilo je uspješnih pet obrana titule, a čak dvaput, pobijedio je Tomasza Narkuna, prvaka poluteške kategorije. Upravo posljednji De Friesov nastup, bio je revanš protiv Narkuna, a Britanac je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Sve u svemu, Stošića čeka ozbiljan i izuzetno iskusan protivnik. Međutim, Darko je u razmaku od samo šest mjeseci, nanizao tri pobjede i dokazao je kako pripada vrhu ove promocije. Može li preuzeti i samo prijestolje, saznat ćemo 26. veljače.

Linker
24. travanj 2024 15:48