Regija

Ivan Erslan pred novu KSW borbu: ‘Protiv Narkuna mi je nedostajalo iskustva‘

Ivan Erslan
 Damir Krajac/CROPIX
Przemyslaw Mysiala borac je preko kojeg će Ivan Erslan pokušati krenuti u novi pobjednički niz

Godinu i tri mjeseca nakon što se prvi put trebao boriti protiv Przemyslawa Mysiale, ali je tim putem borba, a na kraju i cijela priredba bila otkazana, Ivan Erslan spreman je za borbu protiv navedenog 38-godišnjeg Poljaka. Borba dva prethodna izazivača za KSW titulu poluteške kategorije svakako je intrigantan ispit, ali i prilika za potvrdu kako je po pitanju šampionskih ambicija i dalje tu.

Budući da se Ivan već jednom pripremao za istog protivnika, na početku našeg razgovora upitali smo ga ima li neke razlike u pripremama, posebno jer su od tada obojica prošli neke nove stvari i prikupili nova iskustva.

"Nema nekakve razlike u pripremama, uvijek su pripreme ozbiljne i na vrhunskoj razini. Jedina bitna razlika je u tome što sam ja sad puno bolji borac nego što sam bio kad smo se trebali prvi put susresti", spremno je Erslan odgovorio na prvo pitanje.

Od borbe protiv Narkuna prošlo je šest i pol mjeseci tijekom kojih je imao priliku kvalitetno analizirati što je krivo napravio i što se može promijeniti. Kako je svaki poraz lekcija, a posebno kad je prvi u cijeloj karijeri, zanimljivo je čuti što je to naš najbolji poluteškaš naučio iz tog posrnuća toliko blizu samog vrha.

"Mislim da je razlog mog poraza protiv Narkuna ponajviše bilo iskustvo. Osjećao sam se sjajno u borbi i točno u trenucima kad sam pomislio da stvari kreću na moj mlin, presjekao me dobrom kombinacijom i to je bio kraj. Izašao sam kao bolji i zreliji borac te sam svjestan da se mogu bez problema nositi s najboljim borcima na svijetu", komentar je borbe koja je uistinu dobro izgledala za njega. Zapravo, iznenađen je tamo gdje nije očekivao da bi se to moglo dogoditi.

Kako se ovdje radi o borbi dva prethodna izazivača, a osim njih KSW baš i nema poluteškaša koji se posebno ističu, mogla bi to biti borba za novi napad na titulu, kako za jednog, tako i za drugog borca.

"Vjerujem da bi ovo mogla biti borba koja će odrediti budućeg izazivača. Što se mene tiče, ja bih čak volio odraditi još jednu borbu prije same borbe za titulu, ali prvo treba napraviti dobar posao u subotu pa ćemo za dalje vidjeti što i kako", neki je dugoročni plan, a plan za samu borbu je jasan:

"Nastojat ću borbu održati u stojci i forsirati boksačke tehnike, a vjerujem da će on probati borbu preseliti na parter. Ali, uvjeren sam da ću ja biti taj koji će diktirati tempo."

U American Top Teamu teško da može biti bolja atmosfera, budući da osim Ivana jako bitnu borbu ispred sebe ima Filip Pejić, a na samom kraju priprema je došao i Darko Stošić, koji će također nastupiti 5. lipnja u Gdansku.

"Atmosfera u dvorani je odlična, Pejić i ja smo uložili puno truda u ovaj sport, a posebno za nadolazeće borbe. Ulazimo s velikim samopouzdanjem u subotnje borbe i vjerujem kako ćemo izaći van s podignutim rukama", zaključio je.

KSW 61 kao priredba gdje su naši borci izborili pozicije izazivača, a jedna od idućih kao priredba gdje će obojica napasti titulu u velikim revanšima? Zvuči itekako realno, zar ne? Na momcima je da naplate uloženi trud i to omoguće.

Linker
24. travanj 2024 18:06