Regija

Stošić je odlučio riskirati, ali plan ostaje isti: ‘Ne može me iznenaditi!‘

Darko Stošić
 KSW (Instagram)
‘Vjerojatno bih i bez ove borbe dobio priliku za napad na pojas...‘

Nakon impresivnog KSW debija u kojem je nokautirao Michala Wlodareka, Darko Stošić (14-4) ekspresno se prometnuo u jedno od glavnih teškaških lica popularne poljske promocije.

Predstava kojom je oduševio u drugoj polovici ožujka privukla je pozornost i aktualnog prvaka Phila De Friesa te dovela 29-godišnjeg Beograđanina na korak do borbe za naslov. Neke stvari su se i odvijale upravo u tom smjeru, no onda je odjednom poput bombe odjeknula vijest da ćemo Darka gledati već ovoga vikenda u borbi protiv poljskog veterana Michala Kite (20-12-1).

Kakva su očekivanja, je li nastup na KSW-u 61 posljednji ispit pred onaj najveći okršaj i što misli o svom idućem protivniku? Samo su neka pitanja koja smo sa Stošićem prošli uoči bitke u Ergo Areni (Gdanjsk).

Prihvatio si borbu dva tjedna prije održavanja, pretpostavljamo da si bio u punom treningu?

"Bio sam u dobrom treningu, osjećam se dobro i odlučio sam ovoga puta riskirati i prihvatiti meč."

Nakon prihvaćanja borbe odlučio si doći u Zagreb i tu odraditi posljednji dio priprema?

"U kontaktu sam s Draženom Forgačem tako da sam planirao doći u svakom slučaju, a ovo je bio dobar razlog pa sam u Zagreb stigao sa svojim trenerom."

Gdje Michala Kitu smatraš najopasnijim i kako ćeš na to odgovoriti?

"On je dobar borac, a mislim da je najopasniji u 'stand-upu'. Radit ću kao i uvijek ono što najbolje znam. Dobar sam u svim segmentima borbe. Ne može me iznenaditi."

Pretpostavljamo da ti ova borba potvrđuje status izazivača, ali nisi li ga već zapravo imao nakon posljednjih izjava Phila De Friesa?

"Ako sve prođe kako treba, onda će 99 posto biti tako. No, vjerojatno bih i bez ove borbe dobio priliku za napad na pojas. Ali nisam tip koji se plaši, volim izazove, a čak smo i pričali kako bi bilo dobro da odradim još jednu borbu pa onda krenem po pojas. Tako da sve ide onako kako i treba ići."

Nadaš li se nastupu na KSW-u u Puli? Tj. uklapa li se u tvoje trenutne planove?

"U Puli je i bio plan, ali se u međuvremenu dogodilo ovo. Mislim da bez obzira na ishod ove borbe Pula ostaje sigurno", za kraj će Stošić.

Linker
26. travanj 2024 08:53