Regija

Ivan Erslan prezentirao sjajnu formu pred novi napad na KSW-ovu titulu: Ponovno se sprema na Floridi

Ivan Erslan

 Instagram (ivan Erslan)
Nakon dvije godine je dobio novu priliku za napad na KSW-ov pojas poluteške kategorije

Hrvatskog poluteškaša Ivana Erslana za samo petnaest dana čeka novi napad na KSW-ovu titulu poluteške kategorije. Ono što je različito od prošlog puta jest protivnik – Ibragim Chuzhigaev koji je pobijedio Narkuna u svom trenutno posljednjem meču, a protiv Erslana će tražiti prvu obranu titule. Ivan je i na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj se vidi da je uistinu u izvanrednoj formi za sljedeći nastup:

Kako to obično biva, Erslan se i za ovaj meč sprema u American Top Teamu na Floridi gdje ‘‘brusi‘‘ formu za ovaj veoma važan meč za njega. Ovo će mu biti druga prilika za pojas u KSW-u, a prvu je imao prije nešto manje od dvije godine. U jedanaestom mjesecu 2020. godine pobijedio ga je Tomasz Narkun ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi borbe, a u prvoj je Erslan uistinu bio bolji. U drugoj je primio kroše na vrh brade koji ga je bacio u nokdaun, a Narkun je nakon toga rutinski odradio ono u čemu je najbolji.

Od tog poraza Erslan je zaredao tri pobjede. Prvo je na KSW 61 pobijedio Przemyslawa Mysialu, pa onda na FNC 4 Henriquea da Silvu. Posljednji put se borio na KSW 70 priredbi gdje je pobijedio Rafala Kijanczuka tehničkim nokautom u prvoj rundi, a time je izborio i novi napad na titulu.

Inače, Erslan se kao i do sad spremao s najboljima. Neki dan su objavili i snimke kako udara fokusere s poznatim Artemom Levinom, tako da se nadamo kako će se Ivan ovog puta kući vratiti s pojasom oko struka.

Linker
12. travanj 2024 03:08