Regija

Ivan Erslan u borbi karijere: Hrvatski poluteškaš idućeg mjeseca napada KSW-ov naslov?!

Ivan Erslan
 Damir Krajac / CROPIX
Ivan Erslan mogao bi se 14. studenog pridružiti Robertu Soldiću na programu KSW 56 priredbe

Pojavila se glasina kako će Ivan Erslan idućeg mjeseca napasti titulu KSW-ove poluteške kategorije. Iako ova informacija još uvijek nije službeno potvrđena od KSW-a, kao niti od samog borca niti njegovog tima, činjenica da se nalazi na Sherdogovom i Tapologyjevom popisu borbi KSW 56 priredbe svakako je vrijedna pažnje. Ako se ista uskoro potvrdi, Ivan Erslan će i službeno krenuti u najveću borbu svoje dosadašnje karijere i to već u drugom nastupu unutar borilišta poljske promocije. Varšava je 14. studenog domaćin KSW 56 priredbe koja bi mogla biti obogaćena tom borbom. Protivnik bi mu bio prvak KSW-ove divizije do 93 kilograma, Tomasz Narkun.

Tomasz Narkun za nastup na spomenutoj priredbi proteklog je vikenda potvrđen, a tim putem bi po peti put trebao braniti titulu koju je osvojio u listopadu 2015. godine, savladavši Gorana Reljića. Nakon što je pojas hrvatskom borcu oduzeo, sad bi se mogla dogoditi okolnost u kojem bez istog borbom protiv hrvatskog borca može ostati. U međuvremenu je Narkun napao teškašku titulu, no tim putem doživio je poraz od Phila De Friesa, a također je slavio u dva "superfighta" protiv Mameda Khalidova. Njegov profesionalni omjer trenutno je 17 pobjeda i tri poraza, a glavna snaga mu je grappling. Zapravo, Narkun je crni BJJ pojas te osvajač mnogih grappler i BJJ natjecanja na najvišoj međunarodnoj razini.

screenshot (Sherdog)

Erslan je u KSW-u uspješno debitirao u studenom prošle godine, na priredbi u zagrebačkoj Areni. Tamo je savladao Darwina Rodrigueza prekidom sredinom druge minute borbe. Nakon toga je imao ugovoren nastup u KSW-u u ožujku, koji je bio prisiljen otkazati zbog ozljede, da bi potom zbog COVID-19 pandemije bila otkazana i cijela priredba. Natjecanju se vratio posljednjeg dana srpnja, na FNC 3 priredbi. Tamo je bio bolji od Jusufa Hajrovića, nakon čega je svoj profesionalni omjer doveo na 9-0.

KSW 56 održava se, kao što je gore navedeno, 14. studenog, a za nastup na istom potvrđen je i Roberto Soldić. On će tim putem braniti titulu prvaka velter kategorije, a protivnika još uvijek ne zna. Špekulira se trenutno s nekoliko imena, odnosno s nekoliko članova KSW rostera kategorije do 77 kilograma. Ovim putem otvara se opcija KSW priredbe s dva hrvatska borca u glavnim borbama, odnosno borbama za titulu. Tako bi uistinu bilo sjajno kad bi se ova glasina uskoro potvrdila. Erslan bi tako imao priliku postati treći aktualni KSW prvak iz Hrvatske, ako Soldić svoju titulu obrani. Preostali prvak je naravno Antun Račić, čija se prva obrana titule bantam kategorije tek očekuje.

Linker
20. travanj 2024 09:47