Regija

Ivan Vitasović najavio borbu za FNC-ovu titulu: ‘Uvijek idem po brzi finiš, ali očekujem tvrd meč‘

Ivan Vitasović

 Screenshot (youtube, O2 Tv Sport)
Pulski teškaš bit će na teškom ispitu protiv iskusnog i jako opasnog Britanca Olija Thompsona

Jedna od potvrda dobrog rada pulske Trojan dvorane, došla je u trećem mjesecu ove godine, na FNC 5 eventu. Daniel Bažant pobijedio bivšeg UFC-ovog borca Ronyja Jasona i okitio se titulom FNC-ovog prvaka perolake kategorije.

Dodatnu potvrdu dobrog rada, mogao bi donijeti Ivan Vitasović (9-5-1) na FNC 6 eventu. Teškaš iz pulskog Trojana također će se boriti za pojas, ali u teškoj kategoriji unutar koje između ostalog i nastupa. Postoji dakle mogućnost da prva dva prvaka u povijesti ove promocije, budu upravo iz pulske MMA dvorane koju vodi Zelg Galešić.

Ivan Vitasović osvajanjem pojasa u FNC-u, nastavio bi svoj sjajni pobjednički niz. Tri pobjede zaredom njegov su učinak kroz posljednja tri nastupa, a između ostalog, Vitasović je osvojio i Megdanov pojas u teškoj kategoriji.

30-godišnji borac iz Pule borit će se protiv jako iskusnog Olija Thompsona (21-14-0), a bit će to jedan od težih ispita u Vitasovićevoj dosadašnjoj karijeri.

Ipak, dijelio je Vitasović ring/kavez i s borcima kao što su Darko Stošić i Viktor Pešta, a protiv Thompsona tražit će nastavak svoje sjajne forme koju prezentira u posljednje vrijeme.

Borio se Vitasović i na FNC 5 priredbi u trećem mjesecu ove godine, a tehničkim nokautom u prvoj rundi, pulski borac porazio je Jussija Halonena (8-7-0). Već u drugom nastupu za promociju, Ivan će imati prilike preuzeti tron FNC-ove teške kategorije.

U razgovoru za Fight Site, Ivan Vitasović se osvrnuo na svoj nadolazeći nastup, planove za budućnost, kao i na činjenicu da uz MMA karijeru odrađuje i posao medicinskog tehničara.

U nastavku teksta pročitajte zanimljivi intervju pulskog teškaša, uoči velikog meča koji ga čeka 17. lipnja (šesti mjesec).

Nakon osvajanja Megdanova pojasa protekle godine, sada imaš priliku dodati još jedan regionalni pojas u svoju kolekciju. Jesi li se nadao meču za FNC-ov pojas već nakon prve pobjede pod njihovim okriljem i koliko ti znače te titule?

''Što se tiče pojasa, nisam se nadao da ću već nakon prve borbe dobiti priliku napasti pojas. Ali za sve stvari dogovaraju se Zelg i Forgač, a na meni je samo da se borim i pobjeđujem. Mislim da će tako biti i u ovom meču. Dat ću sve od sebe da osvojim taj pojas i da ga donesem u Pulu.''

Protivnik će ti biti super-iskusni Oli Thompson. Gdje vidiš njegove najveće nedostatke, odnosno gdje sebe vidiš u prednosti u odnosu na Thompsona?

''Svoje prednosti vidim ovako: Mislim da sam puno brži, pokretljiviji i da će kondicija biti na mojoj strani. Što se njega tiče, mislim da je stvarno tvrd i ima moć nokautirati protivnika jednim udarcem. Moram konstantno biti fokusiran, raditi puno ulazaka i izlazaka te držati ruke gore. Smatram da je to recept za pobjedu, puno izlazaka i ulazaka te blokiranje i kontriranje njegovih low kickova ako ih bude bacao. To bi trebalo biti to. Složili smo taktiku, a sada je samo trebam sprovest u meču.''

Thompson je na FNC-u u Osijeku odradio pravi rat s Milinkovićem. Kakav pristup možemo očekivati od tebe u ovom meču? Očekuješ li i ti pobjedu na sličan način ili se ipak nadaš brzom finišu?

''On i Saša Milinković stvarno su pružili pravi rat u tom meču. Ne očekujem brz finiš. Oli je stvarno iskusan borac. Gledao sam njegove borbe i rijetko tko ga je vrlo brzo završio. Bilo je takvih borbi, ali očekujem tvrd meč. Ja sam borac koji uvijek želi ići po finiš i što prije riješiti borbu, ali mislim da to ovaj puta neće biti tako. Postoji mogućnost da bude, ali mislim da će meč otići u treću ili četvrtu rundu.''

Gdje se vidiš u budućnosti, nakon ovog meča? Postoji li neki konkretan i realan cilj kad su u pitanju promocije za koje želiš nastupati i koliko dugo se planiraš zadržati u FNC-u?

''Nakon ovog meča, vidjet ćemo šta kažu u FNC-u. Zasad su se pokazali kao najbolja balkanska organizacija. Uvjeti su super i volio bih nastaviti surađivati s njima, osim ako ne dobijem ponudu iz neke od boljih organizacija. Planovi za budućnost su da se borim sve dok mi je to gušt i nadam se da ću dospjeti u neku veću svjetsku organizaciju i to je to. Sada je fokus na ovoj borbi i cilj je pobijediti.''

Poznato je kako izuzev MMA karijere, radiš i kao medicinski tehničar. Koliko je zahtjevno kombinirati oboje i smatraš li da ćeš moći kombinirati posao i treninge ukoliko tvoja karijera ode na još viši nivo?

''Posao medicinskog tehničara stvarno volim i to mi trenutno plaća račune. Pokušat ću to kombinirati jer trenutno ne zarađujem dovoljno od MMA-a da bi se ostavio posla medicinskog tehničara. Ako u budućnosti uspijem nešto zaraditi da bi mogao pokriti troškove življenja, a ne preživljavanja, onda ću se zasigurno posvetiti MMA-u kao poslu. Zasad to nije realnost i ne mogu živjeti na račun drugih, da bih ja samo mogao trenirati.''

Moglo bi se reći kako regionalna scena trenutno ne obiluje kvalitetnim teškašima. Postoji li regionalni teškaš s kojim bi se baš volio obračunati i protiv kojeg bi eventualno branio FNC-ov pojas ako ga osvojiš.

''Ne samo regionalna teškaška scena, nego općenito u svijetu je najmanje kvalitetnih teškaša. Što se tiče regionalnih boraca, ne gledam na taj način da bih tu imao nekog konkurenta. Ne zbog toga što mislim da sam bolji od ostalih, nego radije bih se borio protiv nekih svjetskih (inozemnih) imena, nego protiv naših regionalnih boraca. Nadam se da će FNC uspjeti dovoditi takve borce.''

Za kraj: Poruka za Olija Thompsona?

''Poruka za Thompsona: Imam velik respekt prema njemu i nadam se da će doći što bolje pripremljen, da pružimo stvarno atraktivnu borbu za gledatelje.''

Linker
19. travanj 2024 09:20