Regija

Ivan Zidar pred borbu života: 'Dolazim potvrditi da pripadam europskom vrhu bantam kategorije'

Uriah Hall i Ivan Zidar
 Instagram
Ispred osječkog MMA borca bantam kategorije, Ivana Zidara, ogromna je prilika. On će u subotu 12. listopada u Cardiffu nastupiti na priredbi jedne od najvećih europskih MMA promocija, Cage Warriorsa. Pred okršaj s domaćim borcem Joshem Reedom, uspjeli smo s Ivanom kratko porazgovarati i najaviti najveću borbu njegove dosadašnje karijere.

Glavni program Cage Warriors 108 priredbe otvorit će borba Ivana Zidara i Josha Reeda. Hrvatski borac s privremenom adresom u Stockholmu trenutno se nalazi unutar niza od tri pobjede, a ovo mu je prilika za iskorak na europsku MMA kartu. Prvi korak prema tome napravio je u lipnju pobjedom na njemačkom GMC-u, promociji koja ga je imala plan ponovno angažirati. No, preko Cage Warriorsa ima priliku preskočiti nekoliko stepenica odjednom. On se osjeća spreman za to. Upitali smo ga kad je ponuda za Cage Warriors nastup zapravo došla.

"Ponudu sam dobio prije otprilike četiri tjedna, a u isto vrijeme došla mi je i ponuda GMC-a. Tamo bih imao puno lakšeg protivnika, ali odabrao sam Cage Warriors jer se pobjeda tamo svakako bolje čuje i promocija je na puno boljem glasu", rekao je Ivan i tu zapravo nije otkrio ništa novo. Cage Warriors najveća je britanska i jedna od najvećih europskih promocija. Njihove priredbe prenose se putem UFC Fight Pass servisa pa će tako i Zidar tim putem debitirati uz prijenos na najvećoj svjetskoj borilačkoj "streaming" mreži.

Protivnik mu je Josh Reed, 173 centimetra visok borac iz Walesa, što znači da će nastupiti na domaćem terenu. U profesionalnoj karijeri je upisao devet pobjeda i četiri poraza, a na europskoj MMA mapi je već dobro poznat budući da će mu ovo biti jubilarna deseta borba u Cage Warriorsima. Unutar njihovog kaveza je na omjeru 5-4, no isto tako je slavio u samo dva od posljednjih šest nastupa. Pitali smo Ivana ima li još nešto osim toga što bi on rekao o borcu protiv kojeg će ući u kavez.

"O protivniku znam da je dobar u BJJ-u te da je na nogama brawler. Nisam nešto previše gledao njegove borbe, to sam prepustio trenerima. Na meni je slušati što mi oni govore i odraditi svoje na pravi način", rekao je.

Prošle dvije borbe izgledao je odlično i dominantno je savladao svoje protivnike, no nešto je ipak nedostajalo. Te borbe nije završio nego su, po mnogima nepotrebno, otišle do sudačke odluke. Pitali smo Ivana je li radio nešto na tome da to promijeni.

"Prošlo borbu sam išao završiti, ali protivnik se jednostavno nije predavao. Imao sam dva nokdauna, plasirao sam puno laktova, a on se svaki put ustao. Nokaut će doći, najvažnije je pobijediti i dokazati da sam energetski spreman za koliko god rundi je potrebno. Treba biti agresivan, ali i discipliniran. Ono što mogu najaviti je kako ću ovog puta biti pametniji i precizniji", najavio je, a onda je otkrio što slijedi nakon ove borbe i u kakvom je dogovoru s britanskom promocijom:

"Potpisao sam ugovor samo na ovu jednu borbu, ali siguran sam da će mi nakon nje ponuditi pravi ugovor. Zapravo, uvjeren sam u to."

Ako nakon nje taj ugovor i ne dođe, to neće biti strašno ako Zidar uspije u svom glavnom naumu, potvrditi gdje mu je mjesto na nekoj ljestvici europskih boraca bantam kategorije. To automatski odmah veže i njegovu drugu ambiciju.

"Ovom borbom ću definitivno potvrditi kako pripadam samom europskom vrhu bantam kategorije. I ne samo to. Nakon ove borbe najavljujem kako dolazim očistiti regiju. Zanimaju me samo najbolji protivnici, no o tome nakon subotnje borbe", pun samopouzdanja najavio je borac ispred kojeg je velika prilika. Kako je sam najavio, najvažnije je ostati fokusiran na cilj.

Linker
19. travanj 2024 16:21