Regija

Ivana Habazin osvojila je WBC-ov Silver pojas: Hrvoje Sep vratio se pobjedama na priredbi u Zaboku

Ivana Habazin

 Damir Krajac/CROPIX
Ponajbolja hrvatska boksačica upisala je drugu pobjedu zaredom

Dok je većina sinoć pratila UFC 280 event, Ivana Habazin (22-4-0) u Zaboku je upisala veliku pobjedu. 33-godišnja hrvatska boksačica velter kategorije, jednoglasnom odlukom sudaca (99-92, 98-93, 99-92) pobijedila je Dianu Prazak (14-5-0) u meču za WBC Silver titulu u velter kategoriji.

Silver pojas pripada nominalno prvoj izazivačici za WBC-ovu svjetsku titulu. WBC-ova prvakinja u kategoriji do 66,7 kg trenutno je Jessica McCaskill (12-2), a ta američka boksačica zapravo drži sve relevantne svjetske titule u velter kategoriji.

Habazin je u Zaboku pobijedila bivšu svjetsku prvakinju i lako je moguće da će 2023. godine boksati protiv Jessice McCaskill. Ivana bi u tom meču pokušala po treći put doći do titule svjetske prvakinje. Ivana je tako uspješno proslavila svoj 33. rođendan, a odala je počast i Draženu Petrović po kojem je event nazvan. Legendarni hrvatski košarkaš jučer bi napunio 58 godina.

Što se ostatka priredbe tiče, vrijedi izdvojiti kako je Hrvoje Sep u sunaslovnoj borbi večeri slavio protiv Gruzijca Nike Gvajave. Sepu je to 12. pobjeda u profesionalnoj karijeri (12-1-0), a Gvajavu (12-28-3) je završio u trećoj rundi. Boksač iz Vrbanje, sela u blizini Županje, vratio se pobjedama nakon što je u četvrtom mjesecu izgubio od Ricardsa Bolotniksa.

Više puta Sep je slao svog protivnika u nokdaun, a početkom treće runde, nakon novog nokdauna, trener gruzijskog boksača odlučio je stati na kraj borbi i bacio je ručnik u ring.

Marko Ćalić prekidom u drugoj rundi pobijedio je bosanskohercegovačkog boksača Nikolu Mrđu, a Ivica Bačurin također je slavio u drugoj rundi. Protivnik mu je bio Goran Sučević iz Srbije. Marko Stanković jednoglasnom odlukom pobijedio je Ognjena Raukovića, a bio je to obračun dvojice srpskih boksača. Rafael Pervan pobijedio je u bosanskohercegovačkom obračunu, a tehničkim nokautom pobijedio je Zvonimira Karačija.

MMA borac Patrik Čelić odradio je boksački debi, a jednoglasnom odlukom porazio je Antonija Vlaha iz Bosne i Hercegovine. Imao je Čelić podosta problema u prvoj rundi, jer krajem runde Antonio ga je imao u nokdaunu. Čelić se uspješno oporavio između rundi i u nastavku meča uspio je ishoditi pobjedu.

Rezultate eventa možete pročitati pri dnu teksta.

Dražen Petrović Memorial Fight Night - rezultati mečeva:

Ivana Habazin def. Diana Prazak via jednoglasnom odlukom sudaca (99-92 x2, 98-93)

Hrvoje Sep def. Nko Gvajava via TKO - R3

Marko Čalić def. Nikola Mrđa via TKO - R2

Marios Kollias def. Ferenc Zsalek via TKO - R1

Ivica Bačurin def. Goran Sučević via TKO - R2

Marko Stanković def. Ognjen Rauković jednoglasnom odlukom sudaca

Daniel Vernaza def. Dario Pehar via TKO - R2

Paolo Magui def. Luka Veljović via podijeljenom sudačkom odlukom

Rafael Pervan def. Zvonimir Karači via TKO

Patrik Čelić def. Antonio Vlaho via jednoglasnom odlukom sudaca

Filip Mimica def. Jasmin Mahalbašić via TKO - R3

Linker
14. travanj 2024 23:11