Regija

Ivana nam je otkrila pozadinu velikog preokreta: Najbolja hrvatska boksačica već ove subote ulazi u ring!

Ivana Habazin 
 SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX
‘Imali su glup izgovor, a ta njihova priča baš i ne drži vodu...‘

Ako ste se pitali što se događa s karijerom najbolje hrvatske boksačice Ivane Habazin (20-4), odgovor je da se događa svašta, a u posljednjih nekoliko mjeseci iza kulisa se odvilo i nekoliko pomalo nevjerojatnih preokreta.

Još u siječnju smo pisali da je Ivana dogovorila svoj prvi profesionalni nastup u 2021. godini. Kao njena protivnica tada je najavljena Layla McCarter (44-13-5), prava ikona ženskog boksa koja je osvajala svjetske titule u čak u pet različitih težinskih kategorija. Točan datum nije nam bio poznat, a kao lokacija se spominjala Florida. I to su otprilike biti svi tada dostupni detalji.

Dugo potom nismo čuli ni riječ o ovom susretu, a onda se prošlog tjedna pojavila informacija da će Ivana nastupiti 1. svibnja. Ime njene suparnice nije bilo otkriveno, ali je iz jedne objave Layle McCarter, koja je svoj nastup najavila za 10. travnja u Dubaiju, bilo je jasno kako ona više nije ta.

Novi tjedan, nova promjena i to u posljednji trenutak!

Kako je u ekskluzivnom razgovoru s Fight Siteom otkrila sama Habazin, ona već ove subote boksa u Dubaiju!

"Layla u glavnoj, a ja u sunaslovnoj borbi", otkrila nam je Ivana.

Što se dogodilo i kako je došlo do novog preokreta? Ništa nam u tim trenucima više nije bilo jasno... No onda nam je Ivana objasnila kako se razvijala ova priča:

"Moj meč protiv Layle odgađan je nekoliko puta. Bilo je tu i problema s promotorom, a Laylin menadžer u jednom nam je trenutku rekao da ona ipak neće boksati protiv mene. Povukli su se iz borbe i objasnili mom menadžeru da nju čeka nastup na nekom drugom eventu, ali, kao, javit će nam se ako nešto od svega ipak bude. U principu, rekao da na tom eventu neće biti dovoljno novca za mene kao protivnicu. A to im je bio glup izgovor", objašnjava Ivana.

"Zašto kažem glup izgovor? Ona je 'broj 3' i želi zadržati tu poziciju te tako doći do meča protiv Jessice (McCaskill). Drugim riječima, Layla ne želi ništa riskirati, ali zato okolo priča da je svi izbjegavaju... No ja sam prihvatila taj meč i želim boksati protiv nje, ali radi se o tome da ona ne želi protiv mene. Očito bira protivnice protiv kojih će lakše održati taj 'score'. To mi je jasno i stoga ta njena priča baš i ne drži vodu."

Vjerojatno se pitate otkud sad i Ivana u ovoj priči o Dubaiju?

"Moj menadžer dobar je s organizatorima te priredbe i prenio im je ovu priču, a oni su me onda odlučili dodati na taj isti event. Doslovno je sve dogovoreno u posljednji trenutak, no spremna sam jer treniram već četiri mjeseca", kaže nam Habazin koja će se ove srijede u Miamiju ukrcati na let za Dubai.

Tko je suparnica?

"Ne znam još s kime ću se boriti, imam dvije opcije, ali i to ću valjda uskoro saznati. Ono što znam je da će se meč održati u velteru i to na deset rundi."

Kakvi su daljnji planovi?

"Plan je takav da bi se nakon ove priredbe trebala održati press konferencija kojom bi bila najavljena moja borba s Laylom. Lokacija bi ponovno bio Dubai, ali tamo negdje u šestom mjesecu", za kraj će Habazin kojoj će ovo biti prvi profesionalni nastup još od siječnja 2020. i borbe s Claressom Shields.

Linker
26. travanj 2024 06:47