Regija

Ivana Širić Petrović sinoć je ispisala povijest! Postala je prva žena koja je osvojila pojas u Ares FC-u

Ivana Širić Petrović

 Screenshot (instagram, Ares Fc)
‘Submissionom‘ je pobijedila Francuskinju

Ivana Širić Petrović sinoć je ispisala povijest postavši prvom prvakinjom Ares FC-a! ‘Submissionom‘ je u trećoj rundi pobijedila Alexandru Tekenah te je tako osvojila pojas u muha kategoriji. Ovom pobjedom došla je do pete uzastopne u profesionalnoj karijeri, a ovo joj je bio treći meč pod okriljem Aresa.

Ivana je prvu rundu otvorila ‘kickovima‘ u nogu i tijelo, a nakon toga je brzim kombinacijama dobro pogodila protivnicu. Tekenah je dobro pritiskala Ivanu uz žicu i cijelo vrijeme ju tjerala na kretanje unazad i pritom prijetila širokim krošeima. Ivana je inicirala i klinč u kojem je bila osjetno fizički snažnija, no zbog neaktivnosti je Marc Goddard razdvojio borkinje. Krajem runde Ivana je uspjela dobiti rušenje čime je vjerojatno uzela i rundu.

Druga runda je krenula slično, Tekenah je uzela centar kaveza i tjerala Ivanu unatrag. Pogodila je Francuskinja odlično leteće koljeno no nije ozbiljnije uzdrmala Ivanu, koja je nedugo zatim ušla u rušenje kojeg je Tekenah obranila. Pogodila je Tekenah još jedno leteće koljeno no bez značajnije štete, a Ivana je nekoliko puta iz kontre pogađala direktom. Do kraja runde Ivana je još dvaput rušila protivnicu i čak uzela giljotinu, no nije ozbiljnije ugrozila protivnicu.

U trećoj rundi opet sličan početak, Tekenah u centru kaveza pogađa ‘kickovima‘ Ivanu i drži ju na zadnjoj nozi. Bila je bolja Francuskinja na nogama i dobro je pogađala Ivanu koja je pokušala rušiti ali je Tekenah odlično obranila i nije se htjela upuštati u parter te je pozvala Ivanu gore. Oko minutu i pol do kraja runde Ivana je rušila Tekenah koja se uspjela pridići, no ne zadugo. Ivana ponovno ruši uz žicu, prolazi u ‘mount‘ te se Tekenah okreće kako bi se pridigla, što je Ivana iskoristila te uhvatila ‘RNC‘ te je Tekenah prisiljena tapkati.

Ivana je ovom pobjedom ispisala povijest i postala prvom prvakinjom francuskog Ares FC-a. Što reći nego čestitati Ivani na odličnoj pobjedi i poželjeti joj da uživa u najvećem uspjehu u dosadašnjoj karijeri.

Linker
16. travanj 2024 16:57