Regija

(VIDEO) Ares FC napokon objavio snimku meča u kojem je Ivana Širić Petrović došla do titule prvakinje

Alexandra Tekenah vs. Ivana Širić Petrović

 Screenshot (youtube, Ares Fc)
Francuska MMA promocija redom je objavljivala mečeve koji su se održali na Ares FC 8 eventu

Jako veliku i važnu pobjedu ostvarila je Ivana Širić Petrović početkom devetog mjeseca u sklopu Ares FC 8 eventa. Mostarka koja sebe smatra hrvatsko-norveškom borkinjom postala je prvom Aresovom prvakinjom, a titulu je osvojila u muha kategoriji.

28-godišnjakinja je ‘‘submissionom‘‘ krajem treće runde pobijedila domaću predstavnicu Alexandru Tekenah (2-0-0 uoči meča). Ivana je time došla do svoje pete pobjede u svom petom profesionalnom nastupu, a četiri ih je upisala prekidom. Jedino je Martu Waliczek dobila podijeljenom sudačkom odlukom, ali Ivana je tada prešla u višu kategoriju i bila je osjetno fizički sitnija od svoje protivnice.

Širić Petrović još je od prve runde pokazivala tendenciju ka grapplingu i odvođenjem borbe u parter. Dokle god se meč odvijao u stojci, Tekenah je kontrolirala sredinu kaveza te je pokušavala vršiti presing. Međutim, Ivana se dobro snalazila i u takvim situacijama, a u grappling segmentu djelovala je ipak osjetno kvalitetnije od Tekenah koja očito preferira stojku.

Do pozicije za finiš Širić Petrović došla je nakon što je prvotno došla u ‘‘full mount‘‘, a Tekenah je okrenula leđa i Mostarka je ekspresno zaključala gušenje. Tekenah je ubrzo morala tapkati, meč je završio, a Ivana je osvojila pojas.

Bio je to event koji se održao u Parizu dan uoči UFC-ova eventa u Parizu, a UFC-ovi predstavnici mogli su uživo svjedočiti nastupu Hrvatice s norveškom adresom. Nešto više od dva tjedna nakon samog eventa, Ares je napokon na svom YouTube kanalu podijelio snimku Ivaninog meča, a možete ju pogledati pri dnu ovog teksta.

Ako ste kojim slučajem propustili naš intervju s Ivanom u kojem se detaljno predstavila našoj publici, nemojte ga propustiti i sada. Intervju možete pročitati klikom na LINK.

Linker
25. travanj 2024 14:52