Regija

Između Kosića i Ostaneka nema zle krvi: ‘Vidjet ćemo tko će svoju ‘specijalku‘ bolje iskoristiti‘

Jakob Kosić
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
Jakob Kosić i Marko Ostanek susrest će se u FNC Armagedon finalu velter kategorije

Vrlo intrigantno na papiru izgleda borba između Jakoba Kosića, člana American Top Teama i njegovog "kolege" s istoka grada Zagreba, Marka Ostaneka iz Ban Teama. Pravi "old school" meč udarača protiv hrvača. Barem na papiru, kako je gore navedeno.

Rivalitet klubova, rivalitet dijelova grada te prije svega samih boraca je tu, no ono čega nema su nepotrebne tenzije. To se moglo vidjeti na službenoj FNC konferenciji za medije, gdje su obojica iskazali poštovanje protivniku i zapravo djeluju kao da vrlo opušteno ulaze u finale.

Prvi je tamo riječ dobio Ostanek, koji je do finale došao s dvije ekspresne pobjede, oba puta gušenjem i oba puta protiv članova pulskog Trojana, Tončija Peruška i Ivana Bilića. Namjerava li i ovog puta biti jednako brz u svojoj izvedbi?

"Nisam očekivao da ću tako lako proći, ali sad me čeka jako težak meč. Vidjet ćemo hoće li jednako tako brzo biti gotov, no već sam ranije rekao, mi tu nismo plaćeni po satu", rekao je Ostanek, uputivši još kratku poruku Kosiću, tek ga malo bocnuvši:

"Vidimo se u finalu, želim mu svu sreću i neka bolji pobijedi. Nadam se da će uspjeti skinuti kilograme."

Kosić je ovdje bio onaj podosta pričljiviji borac, a pri dolasku do riječi je prvo pohvalio svog protivnika.

"Sad je došla malo ozbiljnija ekipa na red, više nema trash talka. Ovo su malo ozbiljniji dečki i lijepo je to što si rekao. Čeka nas borba u kojoj će svatko dati maksimum i vidjet ćemo tko će biti bolji", uzvratio je Kosić na isti način.

On je jedini finalist koji se u polufinalu nije borio, budući da mu se protivnik, Miloš Cvetković, tik pred borbu ozlijedio. Sad otkriva kako mu je to što borbe nije bilo zapravo dobro došlo.

"I ja sam se ozlijedio u pripremama za polufinale pa mi je dobro došlo da nije bilo borbe. Bio sam spreman ući i pobijediti s ozlijeđenim koljenom, no sad sam se potpuno oporavio i spreman sam", izrazio je zadovoljstvo proteklim vremenom.

Spomenuli smo da je riječ o "old school" tipu meča, u kakvima su nekada davno hrvači imali startnu prednost. Tako je prisutne zanimalo osjeća li se Jakob pomalo ugroženim po pitanju nekog dijela borbe.

"Treniram već jako dugo i mislim da sam napredovao u svim segmentima. Vjerujem da je bolji od mene u segmentu gušenja s leđa i u nekim polugama. No, dovoljno sam hrvački i grapplerski spreman da to obranim. On ima svoju specijalku, ali imam i ja svoju. Vidjet ćemo tko će bolje iskoristiti ono što ima", objasnio je, odgovorivši i na najave Ban teama, kako su jako dobro upoznati s onim što on može:

"Ne znam koliko se mene moglo vidjeti jer sam svaki meč završio u minuti. Ispalio sam možda četiri udarca i ne znam koliko se iz toga može vidjeti. Neka se vrte oko toga, meni je drago što znam da imam puno više."

Kosić je prije nekoliko tjedana ušao u prepucavanje s Robertom Soldićem, KSW prvakom upravo njegove kategorije. Kako je putem ovog turnira moguće doći do KSW ugovora, tako je i Jakob upitan nada li se borbi protiv Soldića ili bi nakon svega što je rekao o KSW-u volio tu organizaciju preskočiti.

"Ja sam fokusiran samo na ovo finale. Cilj je pobijediti. Ne gledam drugu organizaciju, kad pobijedim ovdje ću imati 3-1 i ne mislim srljati. Odradit ću još koju borbu u FNC-u. Kad dobijem neki medijski prostor i popravim malo svoj rezime, onda možemo pričati. Nije me strah nikoga, ne osjećam se ugroženo po pitanju Soldića i mogu se nositi sa svakim. No, sad nam je bitno finale", vrlo skromno i fokusirano je odgovorio na pitanje kojim je zaključio svoju najavu najveće borbe dosadašnje karijere.

Linker
22. travanj 2024 22:09