Regija

Jack Cartwright savladao Manuela Bilića sudačkom odlukom nakon pet rundi

Cartwright vs. Bilić
 screenshot
Unatoč činjenici da je odradio nevjerojatno hrabru i srčanu borbu te da je Jacka Cartwrighta odveo na 25-minutni ispit, Manuel Bilić ipak nije uspio u namjeri da postane Cage Warriors prvak bantam kategorije. Britanski borac bio je bolji, napravio je više štete, a izdržao je sve zanimljive napade hrvatskog borca i zasluženo je uzeo pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Cage Warriors prvak puno je bolje otvorio borbu. Svježina mu je svakako išla u prilog tako da je u prvih pet minuta čak tri puta Bilića slao udarcima na pod. Hrvatski borac iz Linza nije imao pravog odgovora. Kad bi se našli na nogama bi većinom pokušao udarcima desnom nogom, no lako je to domaći borac anulirao, nakon čega bi prolazio svojim napadima. Ipak, nije uspio Bilića završiti u prvoj rundi te je po prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri morao krenuti u drugih pet minuta.

Ono najbolje od Cartwrighta vidjeli smo u prvih pet minuta, no i dalje je bio dovoljno dobar da sigurno uzme drugu rundu. Bilić se nekoliko puta našao na leđima te je pokušao doći do borbe u parteru, no Englez ga je svaki put zvao na noge. U trećoj rundi gledamo malo ofenzivnijeg Manuela, gdje je čak sredinom runde došao do rušenja i nekoliko dobrih udaraca u parteru. No, opet je ostao dojam kako je prvak napravio više.

Bilić je najviše napravio u tzv. šampionskim rundama. Uspio je doći u pozicije koje mu odgovaraju, budući da je već umorni Cartwright sad prihvaćao odlazak u parter. Neprestano je tražio Bilić neki potez iz garda kojim bi ugrozio protivnika, no svaki pokušaj trokuta ili dolaska do ruke je ovaj uspio anulirati. Borac iz Linza je oduševio svojom voljom i činjenicom da nije odustao do samog kraja, no nakon istekao posljednje od 25 minuta ove borbe, ipak nije bilo sumnje tko je pobjednik.

Jack Cartwright obranio je titulu nakon najtežeg ispita svoje karijere. Sudačke kartice donijele su bodovanje 50-45, 49-46 i 48-47. Bilić nije došao do pobjede, no svojim nastupom je sigurno uvjerio čelnike Cage Warriorsa da mu je mjesto u ovoj elitnoj europskoj MMA promociji. Cartwright bi već ovih dana mogao postati novim članom UFC-a, pa bi tako Manuel uskoro mogao doći do nove prilike. Svojim nastupom ju je svakako zaslužio.

Linker
24. travanj 2024 03:54