Regija

Antun Račić službeno ugovorio sljedeći nastup: ‘Killer‘ će se u Manchesteru boriti za status sljedećeg izazivača

Antun Račić

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Iskusni hrvatski borac bantam kategorije trebao je napasti titulu u Oktagonu ranije ove godine, ali trebat će još jednu pobjedu prije napada na pojas

Jučer tijekom prijenosa Oktagon 46 eventa došla je zanimljiva vijest kad je u pitanju hrvatski MMA. Ponajbolji hrvatski borac u nižim kategorijama, Antun Račić, službeno je ugovorio svoj sljedeći nastup.

33-godišnji Dubrovčanin putovat će u Manchester kako bi odradio svoju narednu borbu, a nastupit će 4. studenog (11. mjesec) na Oktagon 48 eventu. Protivnik našem borcu bit će domaći predstavnik Jack Cartwright (10-1-0).

29-godišnji Cartwright većinu svoje dosadašnje karijere proveo je u Cage Warriors organizaciji. Cartwright je čak držao i titulu prvaka, a pojas je triput uspješno branio. Samo je Paul McVeigh upisao više obrana pojas u CW-ovoj bantam kategoriji (5).

Jack Carwright u osmom mjesecu prošle godine borio se na Dana White‘s Contender Seriesu i tražio je svoju ulaznicu za najjaču svjetsku MMA organizaciju. Jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Josea Johnsona, a to je bio ujedno i posljednji Cartwrightov nastup, barem zasad. Uslijedila je nešto dulja pauza i Jack je vjerojatno vagao gdje će nastaviti svoju karijeru. Dolaskom Oktagona u Englesku, pružila mu se prilika za nastup u ponajboljoj europskoj organizaciji, a talentirani engleski bantamaš prihvatio je tu ponudu.

Radi se o dobroj prilici za njega, jer Antun Račić trećerangirani je izazivač unutar Oktagonove bantam kategorije. Porazi li Račića, Cartwright će se ekspresno uključiti u borbu za pojas koji trenutno drži Felipe Lima.

Podsjećamo, naš ‘‘Killer‘‘ trebao se u sedmom mjesecu ove godine boriti za pojas koji je tada držao Jonas Magard, ali Račić je zbog ozljede otkazao nastup. Felipe Lima uskočio je kao zamjena, porazio je Magarda i preuzeo je tron. Račić očito neće dobiti ‘‘title shot‘‘ u svom sljedećem nastupu, al porazi li Cartwrighta, vjerujemo da je napad na titulu sljedeći korak. Čak je i Oktagon najavio ovaj meč kao borbu za prvog izazivača, a nadamo se da će pobjednik ovog meča uistinu i postati sljedećim izazivačem.

Linker
02. svibanj 2024 12:27