Regija

Jakob Kosić kavez će zamijeniti egzotičnim otokom i boriti se za preživljavanje u Dominikanskoj Republici

Jakob Kosić

 Screenshot/Instagram (Jakob Kosić)
Zagrebački borac svoje mjesto stanovanja na neko će vrijeme preseliti na egzotičnu lokaciju i ‘loviti‘ pobjedu u Survivoru

Zagrebački MMA borac, Jakob Kosić (2-3), krenuo je prema novom izazovu u karijeri. Nakon duge pauze zbog teškog nokauta koji mu je zadao srpski borac, Đorđe Bukvić, na FNC 9 priredbi, Kosić je spreman za novu borbu. Ovogo će puta oktogon zamijeniti egzotičnom lokacijom u Dominikanskoj Republici gdje će sudjelovati u Survivoru, "reality showu" Nove TV. MMA borci poznati su po motiviranosti, snazi i izdržljivosti, a ima li Kosić ono što je potrebno da i na nepoznatom terenu upiše novu pobjedu u svoj "score" vidjet ćemo u sljedećih mjesec dana.

Kosić je u borilačkom sportu već petnaest godina; prije nego što je započeo sa MMA-om bavio se boksom, hrvanjem, tajlandskim boxom i kick boxingom. Svoju profesionalnu MMA karijeru započeo je prije devet godina nastupom na Hrvatskoj MMA ligi, a u njegovom debiju spremno ga je dočekao, Saša Drobac, današnji trener u zagrebačkom American Top Teamu. Prisiljavanjem na predaju ("armbarom") u prvoj rundi, Saša je pobijedio mladog Jakoba koji je nastavio usavršavati svoju vještinu sve dok 2019 .nije uslijedio njegov povratak. Na FNC 1 priredbi, u listopadu 2019. godine, sjajnim nokautom u prvoj rundi završio je Tarika Žunića iz Bosne i Hercegovine, a dva mjeseca kasnije upisao je još jednu pobjedu nokautom na FNC 2 priredbi protiv Domagoja Buhinjaka.

U prvoj sezoni FNC Armagedona, natjecanja koje nas je približilo mnogim regionalnim imenima poput Čelića, Barbira, Bojkovića, Vrtačića i Bukvića, u najboljem svjetlu pokazao se i Kosić, instantno završavajući svoje mečeve atraktivnim nokautima koji su plijenili veliku pozornost publike. U finalu smo svojedočili sudaru dvaju borilačkih stilova, ali i svojevrsnu borbu dvaju zagrebačkih kvartova, pri čemu je Kosić, kao udarač, predstavljao Trnsko, a Marko Ostanek, kao "grappler", Dubravu. Vrlo dinamičan i sadržajan meč dvojice navedenih boraca na koncu je završio Ostanekovom pobjedom gušenjem ("rear naked choke" u drugoj rundi, a Kosića smo nakon toga samo još jednom vidjeli u oktogonu - krajem prosinca 2022. je doživio uvodno spomenuti nokaut od Bukvića.

Uslijed svega navedenog, 30-godišnji je Zagrepčanin ušao u svojevrsni karijerni limb i pomalo se udaljio od fokusa borilačke javnosti pa je mnoge poprilično iznenadila vijest o njegovom sudjelovanju u popularnom "reality showu". Jakoba ćemo moći gledati na malim ekranima od večeras (22.15, Nova TV), a s vremenom bismo trebali saznati i hoće li se, po završetku Survivora, vratiti borilačkoj karijeri ili su njegovi interesi, odnosno prioriteti, trajno promijenjeni.

Linker
16. travanj 2024 16:08