Regija

Jedan od najvećih srpskih talenata jučer je upisao novu pobjedu: Lakoćom je porazio iskusnijeg protivnika

Ognjen Babić

 Screenshot (youtube, Fcr Mma)
21-godišnji velteraš Ognjen Babić ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je protivnika iz Bugarske

Osvajač treće sezone FNC Armagedona u velter kategoriji nastavio je sa sjajnim rezultatima. 21-godišnji srpski borac jučer je došao do četvrte pobjede u četvrtom profesionalnom MMA nastupu, a pobjedu je upisao u Bugarskoj, na Bushido Fighting Championship eventu.

Borac iz dvorane Car Dušan Silni borio se protiv domaćeg predstavnika Mitka Ilieva (6-3-0). Iliev je perspektivni bugarski borac, a u meč protiv Ognjena ušao je sa šest pobjeda u nizu. Nije mu to bilo od pretjerane pomoći u meču protiv Babića, a borba je okončana već u prvoj rundi.

Brzo je talentirani srpski borac došao do rušenja i ‘‘mount‘‘ pozicije. Zadao je Babić seriju udaraca iz gornje pozicije, ali sudac je smatrao da to nije dovoljno za prekid borbe. Tada Babić mijenja svoj pristup, prestaje bacati udarce i kreće po ‘‘submission‘‘. ‘‘Trokut gušenjem‘‘ Ognjen je završio Mitka Iieva 20-ak sekundi prije kraja runde i tako je ostao neporažen nakon svog četvrtog profesionalnog nastupa.

Ognjenu je ovo bio drugi nastup u razmaku od dva mjeseca. Krajem drugog mjeseca nastupio je pod okriljem švedske FCR organizacije, a tamo je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Ahouzija Kouamea. Dobrano se Babić namučio da dođe do pobjede u tom meču, ali očito je naučio iz tog iskustva i jučer je lakoćom prošao kroz iskusnijeg protivnika.

Babića mnogi vide kao jednog najperspektivnijih regionalnih boraca, a prošle godine ‘‘prošetao‘‘ se FNC Armagedon turnirom. Denisa Kovačevića je porazio za 58 sekundi u polufinalu turnira, a Luku Vargovića porazio je za minutu i 55 sekundi borbe. Bilo bi ga sjajno vidjeti i na budućim FNC-ovim eventima, jer radi se o borcu koji zasigurno ima potencijal konkurirati za FNC-ov pojas u velter kategoriji, a kasnije u karijeri trebao bi postići još puno više.

Linker
12. travanj 2024 00:06