Regija

Jimi Manuwa ne može se pomiriti s porazom: ‘Jedini revanš koji želim jeste onaj protiv Rakića‘

Aleksandar Rakić vs. Jimi Manuwa
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Srpski MMA borac Aleksandar Rakić trenutno uživa u pažnju koju dobiva od svojih kolega

Ime Aleksandra Rakića jedno je od najspominjanijih u posljednje vrijeme, barem kada je u pitanju UFC-ova poluteška kategorija. Anthony Smith nakon pobjede protiv Ryana Spanna proteklog mjeseca prozivao je srpskog borca te je zatražio priliku za revanš. a nakon svoje pobjede protiv Johnnyja Walkera, u priču oko Rakića uključio se i Thiago Santos. Brazilac je u razgovoru za ESPN izjavio kako su Rakićeve borbe uvijek dosadne te je njega označio krivcem za njihovu ne naročito uzbudljivu borbu.

U cijeloj priči pronašao se i umirovljeni borac Daniel Cormier koji je borbu Santosa i Rakića nazvao najgorom ikad te je rekao kako su obojica trebali izgubiti. Aleksandar Rakić nije propustio priliku odgovoriti svakome od njih putem svog Twitter profila te je naglasio kako želi borbu protiv Jirija Prochazke. Međutim, još jedno poznato ime uključilo se u napade na Rakića.

Umirovljeni engleski borac Jimi Manuwa nikako se ne može pomiriti s teškim porazom koji mu je srpski borac nanio u lipnju 2019. godine. Samo 42 sekunde trebale su ''Raketi'' da high-kickom brutalno nokautira Manuwu. Jimi je i dalje uvjeren kako se radilo o sreći te je putem Twittera prozvao Rakića.

''Jedini revanš koji želim jeste onaj protiv Rakića.''

Aleksandar je podijelio (''retweetao'') Manuwinu objavu odgovorivši mu:

''Još uvijek sjedim (uživam) na novcu koji sam zaradio od bonusa nakon što sam te nokautirao. Trebaš li nešto funti?''

Jimi Manuwa nije se zaustavio na tome te je dodatno komentirao Rakićevu objavu. 41-godišnji umirovljeni borac smatra kako se Rakić proslavio pobjedom protiv njega, no smatra da karijera srpskog borca ne teče planiranim tijekom.

''Drago mi je da sam te učinio poznatim zbog tog jedinog nokauta koji imaš u svom omjeru. Međutim, čini mi se da si izgubio zalet. Mislio sam da ćeš biti prvak do sada. Zašto ti toliko treba, čak nisi niti u razgovoru oko napada za titulu.'', napisao je Manuwa u prvom komentaru, a zatim je dodao još jedan koji zvuči kao svojevrsna prijetnja.

''Ponekad sve što trebate jeste sreća, a ona je bila na tvojoj strani te noći. Pobrini se da bude s tobom kada se ponovno sretnemo. Zadrži istu energiju.''

Prozivke Jimija Manuwe definitivno nemaju naročitog smisla niti se 41-godišnji Britanac može nadati nekakvom revanšu. Rakić ga je doslovno umirovio, a to je ujedno bio i četvrti poraz u nizu za Manuwu. Rakić je u međuvremenu došao na korak do prilike za napasti pojas i trenutno je treći u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije.

Linker
16. travanj 2024 14:00