Regija

Spektakl u KSW-u: Roberto Soldić borit će se protiv Mameda Khalidova za pojas srednje kategorije!

Mamed Khalidov vs. Roberto Soldić
 Ksw
Ponajbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić dobit će priliku postati dvostrukim prvakom KSW-a

Ono što se dugo pretpostavljalo, sinoć je dobilo i službenu potvrdu. Hrvatski borac Roberto Soldić borit će se protiv Mameda Khalidova za pojas KSW-ove srednje kategorije. Datum borbe trenutno još nije poznat, no Poljaci su putem Twitter profila objasnili kako će više informacija biti poznato 23. listopada kada se održava KSW 64 priredba.

Roberto Soldić aktualni je prvak KSW-ove velter kategorije, no nisu mu strani nastupi i u srednjoj kategoriji gdje je već pobjeđivao KSW-ove legende kao što je Michal Materla. Trenutno posljednji Soldićev nastup dogodio se početkom prošlog mjeseca kada je ''RoboCop'' prekidom u trećoj rundi savladao Patrika Kincla u meču za prvaka velter kategorije. Soldić je odmah nakon pobjede preskočio ogradu kaveza te je popričao s Khalidovim.

"Jako respektiram Mameda, veliki broj nas mladih boraca krenulo je u ovo zbog njega. Dao sam mu prijedlog da se borimo, mojoj obitelji i meni treba novac. Nakon toga, tko god pobijedi, idemo se boriti još jednom za još malo novca", rekao je Soldić tada uz osmijeh na licu.

Mamed Khalidov (35-7-2) s druge strane, po mnogima je najveći borac u povijesti KSW-a. 41-godišnji Čečen s poljskom putovnicom pod okriljem KSW-a debitirao je još 2007. godine te je odradio 24 borbe za najjaču poljsku MMA promociju. Mamed je bio nžen u MMA-u od ožujka 2010. godine pa sve do ožujka 2018. godine pritom upisavši 14 pobjeda i jedan remi. Dugo se o Khalidovu pričalo kao o najboljem borcu izvan UFC-a, no on je ostao vjeran KSW-u.

Sjajni Čečen 2009. godine postao je inauguralnim prvakom KSW-ove poluteške kategorije, no najblistavije dane proživio je u srednjoj kategoriji. Prvakom srednje kategorije prvi puta postao je 2015. godine savladavši Michala Materlu i nakon toga jednom je uspješno obranio pojas. Khalidov se tokom 2018. godine posvetio borbama protiv Tomasza Narkuna, prvaka KSW-ove poluteške kategorije. Čečen je čak i napustio pojas prvaka srednje kategorije kako bi ne kočio kategoriju, no Narkun ga je oba puta savladao.

Doživio je Khalidov u 2019. godini i treći poraz zaredom, a bolji je bio Scott Askham. Međutim, u listopadu 2020. godine, samo 36 sekundi trebalo je Mamedu Khalidovu da spektakularno nokautira Askhama u revanšu te ponovno uzme pojas u srednjoj kategoriji.

Borba Khalidova i Soldića jedna je od najvećih borbi u povijesti KSW-a. Istina je da Khalidov ima 41 godinu te je imao nešto lošiji niz posljednjih godina, no borac nadimka ''Cannibal'' demonstrirao je u posljednjoj borbi protiv Askhama kako je i dalje izrazito opasan te nas zasigurno čeka sjajan meč.

Linker
16. travanj 2024 16:24