Regija

‘Joker‘ Ilić sljedeći nastup odradit će u Rusiji protiv bivšeg prvaka Bellatora!

Aleksandar Ilić

 Instagram (aleksandar Ilić)
33-godišnjeg Aleksandra Ilića čeka novi nastup u ‘‘main eventu‘‘, ali ovaj put pod okriljem ruske promocije

Jedan od popularnijih srpskih MMA boraca, Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić, nedugo nakon poraza na Oktagon 34 eventu ugovorio je novi nastup. Podsjećamo, Ilić se prije tjedan dana borio za titulu Oktagonova prvaka u poluteškoj kategoriji, ali Karlos Vemola savladao ga je u prvoj rundi.

Ilić je danas objavio kako je potpisao ugovor s ruskom MMA promocijom RCC (Russian Cagefighting Championship), a ubrzo su otkrivene informacije o njegovom sljedećem nastupu. Ilić će 26. kolovoza (osmi mjesec) predvoditi RCC 12 event koji će se održati u ruskom Jekaterinburgu.

A protivnik? Prava legenda ovog sporta. Alexander Shlemenko (61-13, 1 NC) stajat će na suprotnoj strani kaveza. 38-godišnji ruski borac iza sebe ima čak 75 profesionalnih nastupa, a kroz svoju karijeru borio se na najvišoj razini protiv nekolicine vrhunskih boraca.

Početkom 2013. godine postao je Bellatorovim prvakom srednje kategorije, a pojas je uspješno obranio čak tri puta. Kroz karijeru je pobjeđivao borce kao što su Alexander Yakovlev, Maiquel Falcao, Kendall Grove, Brennan Ward, David Branch, Ikuhisa Minowa, a 2011. godine pobijedio je i našeg Zelga Galešića.

Borilište je dijelio i s borcima poput Gegarda Mousasija, Jacarea Souze, Hectora Lombarda, Tita Ortiza itd. 2016. godine osvojio je M-1 Grand Prix turnir u srednjoj kategoriji. Trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede, a čak 32 puta u karijeri slavio je nokautom. 11 pobjeda upisao je ‘‘submissionom‘‘, a 18 puta slavio je na bodove. Iako je iza njega 75 mečeva i 13 poraza, samo dvaput je nokautiran, a četiri puta prisiljen na predaju.

Radi se o borcu uistinu ogromnog iskustva, ali i visoke kvalitete. Ilić ima veliku privilegiju boriti se s ovakvim velikanom, a pobjeda protiv Shlemenka jako bi dobro došla ‘‘Jokeru‘‘ koji je poražen u tri od posljednja četiri nastupa.

Nakon neuspješnog eksperimenta s poluteškom kategorijom, Ilić se vraća u svoju prirodnu, srednju kategoriju.

Linker
27. travanj 2024 02:15