Regija

Još jedan zanimljiivi meč ovog vikenda u Zaboku: Karlo Caput traži pobjedu nakon tri i pol godine

Karlo Caput

 Instagram (karlo Caput)
Perspektivni hrvatski borac upao je u lošu seriju, no kvalitetu nesumnjivo posjeduje

Ušli smo u veliki tjedan za regionalni MMA. Zabok će u subotu ugostiti FNC 5 priredbu, a radi se o spektaklu koji će nam pregršt mečeva u kojima će nastupati ponajbolji regionalni borci. Priredbu predvodi borba Ronyja Jasona i Daniela Bažanta. Borac iz Pule uskočio je u meč protiv bivšeg UFC borca umjesto Filipa Pejića. Bit će ovo povijesna borba za FNC, jer će biti okrunjen prvi njihov prvak.

Proteklih tjedana jako često imali ste prilike čitati o ugovorenim mečevima, a promocija je jučer najavila još jednu zanimljivu borbu. Dubrovački borac Karlo Caput (8-3-0) u Zaboku će tražiti povratak pobjedama nakon tri uzastopna poraza. Caput je jedno vrijeme bio u seriji od osam uzastopnih pobjeda te je glasio kao jedan od najvećih hrvatskih MMA potencijala. Nažalost, niz je stao još u osmom mjesecu 2018. godine i Caput pobjedu čeka tri i pol godine. Igeu Kabesa nokautirao ga je nakon 63 sekunde za EFC-ov pojas prvaka, a zatim su uslijedili porazi na KSW-u (vs. Maciej Kazieczko) i na prvoj finalnoj večeri FNC Armagedon turnira.

Caput je na spomenutoj FNC priredbi izgubio od Engleza Harryja Hardwicka, gušenjem u prvoj rundi. Engleski borac ušao je u taj meč kao autsajder s omjerom 5-3-0, no nevjerojatno dobar nastup pružio je protiv Caputa. Nakon toga upisao je dvije pobjede u sklopu Cage Warriorsa te je se ispostavilo da se radilo o jako dobrom borcu.

Sam Caput bio je svjestan kako je tada totalno deklasiran te je uzeo određenu pauzu kako bi popravio određene segmente svoje igre. U subotu ga čeka grčki borac lake kategorije, George Kaisidis (3-0-0). 26-godišnji Kaisidis dosad je nastupao pod okriljem grčke promocije Octagon Fighting te je upisao tri pobjede. Dvije su došle ''submissionom'' u prvoj rundi, a jedna jednoglasnom odlukom. Bitno je napomenuti kako se sva tri puta borio protiv debitanta.

29-godišnji Caput bit će mu najteži izazov u karijeri, no mi se nadamo kako će Karlo pokazati što zna i zašto je jedno vrijeme glasio kao ponajveći hrvatski MMA potencijal. Povratak pobjedama na FNC-u u Zaboku, svakako bi bio dobar početak povratka.

Linker
24. travanj 2024 07:40